Prea multă apă nu este de bun augur nici pentru culturile agricole. Fermierii și specialiștii din agricultura gorjeană sunt îngrijorați în legătură cu situația din teren. Alin Petrică, directorul adjunct al Direcției pentru Agricultură Gorj, a declarat că în diferite zone din județ se manifestă deja fenomenul băltirilor. Este vorba de terenuri pe care sunt diferite culturi agricole. Plantele sunt afectate de excesul de apă, iar producția ar putea avea de suferit.
În prezent, sunt băltiri pe suprafețe reduse. A fost afectată producția de cireșe din anumite localități. Ar mai putea fi probleme și la culturile de căpșuni. Alin Petrică a mai spus că nu este afectat grâul și porumbul, iar apa a ajutat la buna dezvoltare a plantelor. Cu toate acestea, agricultorii speră să mai apară și soarele.
Apicultura, afectată
Alin Petrică a mai declarat că apicultorii din județ ar putea resimți efectele ploilor abundente. Florile din această perioadă au fost afectate de precipitații. Albinele nu au mai putut culege polenul necesar pentru realizarea mierii. Este vorba de salcâm și tei. Și în ceea ce privește apicultura, speranțele sunt că vremea se va schimba în bine și vara își va intra în drepturi în cele din urmă. „Este și problema apicultorilor, pentru că ploile afectează florile și albinele nu pot recolta cantitatea necesară de polen. Prin urmare, va fi afectată și cantitatea de miere sau calitatea, raportat la florile despre care vorbim: salcâm sau tei. O să mai fie și fânețele. Sigur că tragem speranțe că o să mai vină și vreme bună și lucrurile o să reintre în normal și pentru apicultorii din județ. Sigur că tânjim după apă în perioadele cu secetă accentuată, dar acum nu mai vrem să plouă. Asta este natura“, a spus Alin Petrică, directorul adjunct al Direcției pentru Agricultură Gorj.