Mai multe indicatoare cu oprirea interzisă au fost montate, zilele trecute, pe bulevardul 1 Mai din Craiova. De fapt, doar pe anumite porţiuni de drum, pentru că sunt şi zone unde erau amenajate deja locuri de parcare.
După ce toată zona centrală a Craiovei s-a transformat într-o imensă parcare cu plată, noile restricţii apărute pe bulevardul 1 Mai i-au deranjat pe unii craioveni.
Un cititor GdS care locuieşte pe bulevard ne-a sesizat acest aspect. Acesta consideră că măsura impusă mai mult a încurcat lucrurile, pentru că se blochează parcările dintre blocuri.
„Banda întâi era loc de parcare și pentru studenții din căminul Facultăţii de Medicină, și pentru cei care au probleme la spital. Acum, printre blocuri se parchează pe unde se apucă, blocându-se aleile. Până acum, circulația era fluentă prin cele două benzi care asigurau acest lucru. Luaţi în calcul și piaţa din 1 Mai, care nu are suficiente locuri de parcare. Au acești oameni din administrație un talent deosebit să aleagă cea mai proastă măsură, pentru a crea probleme cetățeanului“, a mai scris cititorul GdS.
Oprirea interzisă – doar în zona intersecţiilor şi a trecerilor de pietoni
Indicatoare cu oprirea interzisă nu sunt pe tot bulevardul 1 Mai, ci doar acolo unde legea o impune. Cel puţin asta susţin reprezentanţii Biroului Rutier Craiova. Mai exact, în zona intersecţiilor şi a trecerilor de pietoni.
Cele nou-montate, la care face referire cititorul GdS, se regăsesc doar pe sensul de mers spre Liceul de Arte „Marin Sorescu“. Vizavi de Fabrica de Confecţii.
Amplasarea acestor indicatoare ar fi venit chiar la solicitarea unor locatari din zonă.
Săgeţile confirmă zona de acţiune a indicatorului „oprirea interzisă“, începutul şi sfârşitul ei. În afara ariei, staţionarea sau oprirea unui autovehicul este permisă.
Oprirea unui vehicul în zona interzisă este sancţionată cu două sau trei puncte de penalizare. Poliţistul rutier sau cel local poate dispune şi măsura complementară de ridicare a autovehiculului.