Proprietarii de pensiuni și de cabane din Rânca se plâng din cauza încasărilor mici. Constantin Pănescu, administrator de pensiune și președintele Asociației concesionarilor din Rânca, a apreciat că veniturile de pe urma activității turistice sunt la jumătate față de aceeași perioadă a anului anterior.
Potrivit lui Constantin Pănescu, autoritățile locale și județene continuă să întârzie implementarea unor investiții în stațiune sau să rezolve anumite probleme. Una se referă la preluarea sistemului de canalizare și apă. Alta la dezvoltarea domeniului schiabil. O bilă neagră pentru Rânca este și neasfaltarea străzilor, după cum a mai spus președintele Asociației concesionarilor din Rânca.
De fapt, starea drumurilor interioare din stațiune este și motivul pentru care unii turiști refuză să se mai întoarcă în zona montană.
Și-a distrus autocarul pe drumul de pământ și stânci
Constantin Pănescu a declarat că a avut recent cazat la pensiune un grup de turiști veniți cu un autocar. Din cauza stării drumurilor din stațiune, autovehiculul a fost avariat, iar conducătorul auto a lăsat turiștii la pensiune și a plecat la service.
„A fost supărare mare. Eu ce să le mai fac și cum să îi mai întorc de pe o parte pe alta și ce să le mai oferim. Se vede de la distanță că drumurile sunt de pământ. Toți turiștii critică acest lucru. Este un punct slab al stațiunii. Și iarna se intervine foarte greu pentru că nu este asfalt. Șoferul autocarului a și spus să nu îl mai cheme în Rânca pentru că nu îi mai aduce, decât când va fi asfalt.
Nici nu mai spun de problemele cu apa și cu sistemul de canalizare, că nu mai știe nimeni ce planuri au autoritățile. Eu pot să spun că încasările pe anul acesta sunt la jumătate față de cele din perioada similară a anului trecut.
Nu știu care este explicația, dar aceasta este realitatea. Nimeni nu se implică în dezvoltarea corectă a stațiunii Rânca și pentru punerea ei în valoare, mai ales că avem și Transalpina la dispoziție“, a spus Constantin Pănescu.