Consiliul Județean Olt a aprobat studiul de fezabilitate pentru o investiție de peste 23 de milioane de lei, realizabilă în trei ani, hotărându-se astfel ca Centrul de Îngrijire și Asistență Fălcoiu să funcționeze într-un spațiu nou, la finalizarea acesteia.
O clădire cu o suprafață construită de 1.132 metri pătrați ar urma să fie realizată în următorii trei ani la Fălcoiu. Consilierii județeni au aprobat joi, 29 august 2019, indicatorii tehnico-economici pentru investiția evaluată la peste 23 de milioane de lei.
Autoritățile județene au avut de ales între reabilitarea clădirii, care în prezent găzduiește Căminul de bătrâni de la Fălcoiu, respectiv conacul Marin Dinu, o clădire veche, de patrimoniu, și realizarea unei investiții noi.
Actuala clădire, care nu oferă condiții conform standardelor bătrânilor găzduiți aici, ar urma să primească o altă destinație la finalul investiției proaspăt aprobate.
„Am hotărât că decât să încercăm să o reabilităm, mai bine să construim o clădire nouă, astfel încât să asigurăm cerințele necesare unui trai decent al bătrânilor în acel complex. Astăzi, în ședința CJ, am aprobat studiul de fezabilitate.
Este vorba de o investiție de 23 de milioane de lei. În urma aprobării de astăzi, DGASPC va scoate la licitație acel centru. Vom încerca să finalizăm investiția în doi-trei ani. Nu este o investiție mică, necesită o sumă importantă de bani și nu o vom putea asigura într-un an. Oricum, cred că nici constructrul nu va reuși să o termine într-un singur an.
Clădirea veche vom vedea împreună cu Muzeul Județean Olt ce vom putea să reabilităm din ea și să o folosim într-o altă destinație“, a declarat președintele CJ Olt, Marius Oprescu.
Actuala clădire în care funcționează căminul, respectiv pavilionul central al centrului de îngrijire destinat bătrânilor cu handicap, este monument istoric și asupra ei nu se putea interveni în orice condiții.
Spațiul este insuficient pentru capacitatea de 50 locuri a centrului, a spus și directorul DGASPC Olt, Rădița Piroșca. În noua clădire urmează ca bătrânii să fie cazați în dormitoare cu o capacitate de două locuri fiecare (astăzi sunt și dormitoare de 6-7 locuri).
Clădirea nouă va avea regim de înălțime demisol parțial+parter+etaj, din suma totală a investiției, lucrările de construcții – montaj fiind evaluate la 16,5 milioane de lei.