6.2 C
Craiova
vineri, 18 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjO elevă de 13 ani se pregătește să devină mamă, la Centrul Maternal

O elevă de 13 ani se pregătește să devină mamă, la Centrul Maternal

O fetiță, de 13 ani, din comuna gorjeană Negomir, care a fost violată de vecinul său, de 63 de ani, așteaptă să devină mamă peste puțin timp. Eleva provine dintr-o familie cu probleme sociale, iar părinții nu mai stau împreună.

Doar tatăl copilei mai vine la centru pentru a se interesa de soarta fetei sale. Eleva este internată în Centrul Maternal, după ce s-a aflat că a fost victima unui viol.

Personalul medical urmărește evoluția sarcinii. Gheorghe Milosteanu, directorul Centrului Maternal din Târgu Jiu, a declarat că, în prezent, alte patru tinere se află internate în cadrul unității. „În Centrul Maternal din Târgu Jiu avem patru mame cu patru copii și o gravidă.

Numărul de beneficiare din centru este mic, dar avem un număr mare de mame minore în județ. Avem, în prezent, în Centrul Maternal două mame minore, de 15 ani fiecare. Avem și o gravidă, care are doar 13 ani.

Noi facem tot posibilul ca minorele să își urmeze cursurile școlare, în funcție și de problemele care sunt cu bebelușii“, a spus Gheorghe Milosteanu, directorul Centrului Maternal din Târgu Jiu.

35 de mame minore în Gorj

Gheorghe Milosteanu a spus că situația este alarmantă, întrucât în Gorj sunt 35 de mame minore. O cauză este reprezentată de familiile destrămate din care acestea provin.

Mamele minore nu sunt căutate, în general, de familiile lor, iar asta este un lucru și mai îngrijorător. Gheorghe Milosteanu a mai precizat că mamele prezente în centrul maternal beneficiază de toate condițiile.

Acestea au parte și de consiliere psihologică, dar și parentală. „Ele provin din familii destrămate. Unele mai vin la centru, altele nu mai vin. Noi căutăm soluții de consiliere pentru toate cele care solicită sprijinul nostru sau care sunt orientate către noi. În Centrul Maternal nu este un regim închis, dar nu este un regim hotelier.

Mamele trebuie să îi învețe pe copii tot ce trebuie, să îi îmbăieze, să îi hrănească, să îi supravegheze. Trebuie să mențină igiena în camere. Acestea sunt dotate cu tot ce trebuie pentru a asigura un mediu propice pentru îngrijirea copilului.

Este un regulament pe care îl știe toată lumea și care se aplică“, a declarat Gheorghe Milosteanu, directorul Centrului Maternal din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS