11.7 C
Craiova
vineri, 10 ianuarie, 2025
Știri de ultima orăLocalDoljAi un proiect pentru Craiova? Poţi obţine 50.000 de euro de la primărie

Ai un proiect pentru Craiova? Poţi obţine 50.000 de euro de la primărie

Ai un proiect pentru Craiova? Poţi obţine 50.000 de euro de la primărie. Primăria Craiova va lansa, de la 1 noiembrie, campania de depunere de proiecte în cadrul programului de bugetare participativă.

Orice craiovean cu vârsta de peste 18 ani, dar şi cetăţeni care muncesc sau studiază în Bănie, pot depune un proiect de maximum 50.000 de euro.

Finanţarea este asigurată de la bugetul local, alocarea totală în cadrul programului fiind de 200.000 de euro.

Propuneri de proiecte pot înainta şi persoanele juridice – asociaţii, fundaţii, ONG-uri şi societăţi comerciale – cu sediul social în Craiova.

Proiectele care vor fi iniţiate trebuie să fie strict legate de activitatea oraşului şi să se refere la bunuri din patrimoniul municipalităţii.

„Programul pe care îl lansăm l-am numit «Proiectul meu, orașul meu» şi cuprinde acţiuni pe bugetul participativ, cu finanţare în 2020. În fond, vorbim aici de implicarea cetățenilor, în special a tinerilor, în tot ceea ce înseamnă viață din Craiova. De asta l-am și denumit aşa, pentru că acest buget participativ se duce înspre cetăţenii implicaţi, care vor să participe la tot ceea ce înseamnă activitate în Craiova“, a explicat primarul Mihail Genoiu.

Categoriile în care ar trebui să se încadreze proiectele pentru Craiova

Pentru bugetarea participativă, primăria a dezvoltat o platformă electronică – craiova.decid.ro – unde se pot depune proiectele.

Tot aici cei care au depus un proiect au posibilitatea, în cadrul contului creat online, să ataşeze şi documente pe care le consideră relevante pentru acesta.

Totul este să respecte condiţiile indicate în pagină, pentru ca proiectul să fie validat. Pe platforma electronică mai sus menţionată se va publica şi rezultatul evaluării proiectelor depuse, lista cu proiectele câștigătoar şi respinse.

Totodată, aici se va putea urmări, pas cu pas, şi modul de implementare a proiectelor.

  • Categoriile în care ar trebui să se încadreze proiectele sunt următoarele: Amenajare de spaţii verzi şi locuri de joacă; Strategie / planificare urbană; Asistenţă socială / sănătate; Digitalizare; Mobilitate, accesibilitate şi siguranţa circulaţiei; Cultură; Infrastructură stradală: alei, trotuare, scuaruri, zone pietonale; Amenajare spaţii publice.

Cum va decurge votul proiectelor

Votarea proiectelor se va realiza într-o anumită perioadă (23 decembrie – 23 ianuarie).

Fiecare persoană înregistrată pe platforma online va avea posibilitatea de a vota un singur proiect din fiecare categorie.

„Proiectul trebuie să implice lucrări care să fie compatibile cu municipalitatea. Axele la care ne-am gândit noi sunt lucruri foarte importante pentru orașul nostru“, a mai spus Genoiu.

„Toate aceste proiecte vor fi depuse pe platforma online creată, care va fi vizualizată în permanență. Depunerea se face în perioada 1 noiembrie – 1 decembrie, iar între 2 și 20 decembrie proiectele vor fi verificate şi analizate de o comisie stabilită prin decizie de primar. Din această comisie vor face parte responsabili din toate compartimentele primăriei, începând cu arhitectul-șef, persoane din zona investiţiilor și a achiziţiilor publice, pentru a se cuprinde toată raza de acțiune. Proiectele depuse vor fi studiate atent, iar acolo unde este cazul se vor cere clarificări. În perioada 23 decembrie – 23 ianuarie, cetățenii vor avea posibilitatea să voteze proiectele, iar pe 24 ianuarie vor fi anunţaţi câştigătorii. Am prevăzut această perioadă pentru ca proiectele declarate câștigătoare să fie prinse în bugetul local pe anul 2020“, a adăugat edilul Craiovei.

Implementarea proiectelor câştigătoare se va face de către primărie. Persoana care a depus proiectul va fi cooptată în echipa de coordonare şi implementare a lui.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS