17.6 C
Craiova
vineri, 5 iulie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUCB din Târgu Jiu găzduiește Festivalul „Studențiada”

UCB din Târgu Jiu găzduiește Festivalul „Studențiada”

Universitatea „Constantin Brâncuși” (UCB) din Târgu Jiu, alături de Liga Studenților din UCB, organizează în perioada 4-9 noiembrie Festivalul „Studențiada”.

Tema festivalului are legătură că marcarea a 30 de ani de la evenimentele din 1989, când mii de oameni au ieșit în stradă pentru a protesta. Astfel, festivalul de anul acesta de la Universitatea „Constantin Brâncuși” poartă numele Studențiada 2019 – „Manifest pentru evoluție la 3 decenii de la Revoluție”. Programul festivalului cuprinde manifestări cultural-artistice și sportive. Luni are loc deschiderea oficială cu organizarea unui flashmob în centrul municipiului Târgu Jiu, la ora 12.00. Marţi debutează campionatul studențesc de fotbal.  

Alte competiții sportive 

Miercuri vor avea loc un campionat de tenis de câmp și un campionat de tenis de masă, ambele cu participarea studenților de la facultățile UCB. Joi va fi organizată activitatea „Rector pentru o zi“. Unul dintre studenții Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu va ocupa fotoliul rectorului și va putea observa ce presupune procesul de decizie în instituție și care este activitatea desfășurată de șeful UCB pe parcursul unei zile de lucru. Seara va fi dedicată filmului.

În data de 8 noiembrie, vineri, sute de studenți vor participa la o acțiune de ecologizare pe Dealul Târgului, la marginea municipiului. Activitatea va debuta la ora 11.00. Sâmbătă se vor desfășura activități sportive și de recreere. Totodată, în perioada 4-9 noiembrie, Liga Studenților va desfășura Campania de Donare de Sânge „Sângele înseamnă viață”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS