Termoficarea încearcă să se modernizeze chiar înainte de faliment. Un prim pas a fost făcut deja, societatea a achiziţionat şase pompe cu circulaţie variabilă (convertizoare de frecvenţă). Acestea au început să fie montate în punctele termice.
Ce „minuni” fac noile pompe
Converizorul de frecvenţă permite variaţia turaţiei motoarelor electrice în condiţii optime. În funcţie de cerinţele sistemului şi implicit reglează pompele corespunzător consumului, rezultând o funcţionare, eficientă mare şi costuri de întreţinere reduse.
Un astfel de convertizor costă în jur de 35.000 de lei.
Funcţionarea în parametri implică un randament ridicat din punct de vedere energetic şi implicit costuri de energie reduse.
Totodată, acestea aduc un confort îmbunătăţit în exploatare, datorită reducerii nivelului de zgomot şi a eventualelor lovituri de berbec, cauzate de pornirile efectuate direct în sarcină (fără converizor).
S-au achiziţionat şase pompe care se vor monta în PT 6 Valea Roşie, PT2 Romanescu, PT 7 Brazda lui Novac, PT Horezu, PT Patria, PT 15 Craioviţa Nouă.
Insolvenţa Termo, termen nou în instanţă
Ieri, la Tribunalul Mehedinţi s-a derulat încă un termen în procesul privind insolvenţa. Era un termen la care atât Termo, cât şi CEO se aşteptau la declararea falimentului firmei.
Aceasta, fiindcă, tot instanţa prelungise în luna august 2018, insolvența SC Termo Craiova SRL cu încă un an, până la 17 februarie 2020. La acest ultim termen, instanţa a dat un nou termen.