Aproape 5.000 de craioveni au fost verificați, anul trecut, de polițiștii locali. Cifra apare în raportul privind rezultatele obținute de Poliția Locală Craiova în anul 2019, care va fi prezentat în ședința de săptămâna viitoare a Consiliului Local, și se referă la persoanele cărora le expira actul de identitate.
Potrivit raportului, în anul 2019 s-a dispus verificarea asupra a 4.826 persoane, cărora le-au fost comunicate somații și înștiințări pentru a se deplasa la sediul Direcției Evidența Persoanelor, în vederea intrării în legalitate.
Tot din raportul Poliției Locale aflăm că anul trecut au fost identificați 49 de minori lipsiţi de supravegherea părinţilor. Aceștia au fost predați familiilor sau au fost predaţi (pe bază de proces-verbal) centrelor speciale din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj.
De asemenea, un numar de 38 persoane fără adăpost depistate pe raza municipiului Craiova au fost conduse, în perioada cu temperaturi scăzute, la centrele speciale de primire a persoanelor fără adăpost.
Polițiștii locali au aplanat anul trecut peste 200 de stări conflictuale
Tot în 2019 s-a procedat la punerea în executare a 397 mandate de aducere emise de organele de urmărire penală şi instanţele de judecată de pe raza de competență și s-au realizat 153 de intervenţii la obiectivele monitorizate de instituție, potrivit datelor din raportul de activitate al Poliției Locale Craiova.
Tot de aici aflăm că polițiștii locali au aplanat anul trecut peste 200 de stări conflictuale, cazuri în care nu s-a mai impus aplicarea de măsuri coercitive.
Totodata, Poliția Locală a uzat și de prevederile Codului Penal, în sensul că a formulat și înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova o sesizare penală, pentru săvârsirea infracţiunilor de exploatarea cersetoriei si folosirea de minori în scop de cerșetorie. Sesizarea penală a fost formulata impotriva a 12 persoane majore care au fost depistate de catre politistii locali pe raza Municipiului Craiova, în timp ce obligau minorii să apeleze în mod repetat la mila publicului.
Minorii aveau vârste cuprinse intre 3 luni si 11 ani, un număr de 26 de minori fiind predați reprezentantilor Directiei Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj.