Unii dintre craioveni solicită furnizorului de căldură al oraşului să continue să dea căldură chiar şi pe perioada zilei. Aceştia spun că, date fiind condiţiile actuale, mulţi sunt nevoiţi să stea acasă, să muncească de la domiciliu şi să-i ţină pe copii în locuinţă.
Pentru asta au nevoie de un anumit confort termic. Aceste solicitări vin ca urmare a faptului că Termo a redus furnizarea căldurii pe timpul zilei, date fiind temperaturile exterioare mai ridicate din ultimele zile.
Unii se plâng că e prea cald
Este cunoscut faptul că, în aceste perioade de trecere de la un anotimp la altul, părerile sunt împărţite.
Sunt craioveni care solicită reducerea furnizării căldurii. Unii spun că nu mai este necesar să aibă în locuinţe temperaturi aşa ridicate, fiind nevoiţi, în cele din urmă, să deschidă ferestrele.
Alţii sunt de părere că furnizarea căldurii şi în această perioadă înseamnă facturi încărcate la întreţinere. Totuşi, sunt voci care atenţionează furnizorul de căldură să mai strângă robinetul, că este prea cald.
Preşedinţii cer sistarea căldurii fără să-i întrebe pe proprietari
Reprezentanţii unor asociaţii de proprietari afirmă că o vină o au chiar reprezentanţii acestora care fac solicitări pentru sistarea căldurii, fără să-i întrebe şi pe locatari.
Căldură după diagramă
Reprezentanţii Termoficării asigură populaţia că vor continua să furnizeze căldură, dar în funcţie de temperaturile exterioare.
Situaţia cu craiovenii care sunt pro sau contra furnizării căldurii în perioada de primăvară sau toamnă este cunoscută de foarte mult timp.
Sunt asociaţii de proprietari care solicită chiar în scris sistarea furnizării căldurii în blocurile de locuinţe pe motiv că afară s-a încălzit.
În plus, reprezentanţii proprietarilor motivează că, în acest fel, locatarii nu mai sunt încărcaţi la facturi.
„Termo continuă să furnizeze căldură în raport de temperaturile exterioare. Noi trebuie să respectăm o diagramă. Îi înţelegem şi pe cei care solicită să aibă căldură în regim permanent, dar părerile sunt împărţite. Sunt asociaţii de proprietari care ne sună şi ne solicită să furnizăm mai puţină căldură. Oamenii sunt greu de mulţumit. Unii susţin că, dacă dăm căldură, vrem să-i încărcăm la facturi. Alţii spun că ar fi bine să aibă o temperatură constantă în apartamente.
Când afară ai zero grade Celsius furnizezi căldură la anumiţi parametri, iar când ai 20 de grade Celsius la alţi parametri. Vom furniza căldură şi după 1 aprilie, mai ales că, în perioada imediat următoare, vremea se răceşte. Încercăm să ţinem seama de toate doleanţele cetăţenilor“, a declarat Gheorghe Nedelescu, administrator special SC Termo Craiova SRL.
Termo-CEO, un nou contract pentru furnizarea agentului termic până la faliment
Trebuie menţionat că Termo mai avea contract pentru furnizare agent termic primar cu Complexul Energetic Oltenia doar până la 30 martie 2020. Tot la această dată a fost şi termenul de judecată în dosarul de insolvenţă al societăţii craiovene. Termen care a fost prelungit la 11 mai. Necesitatea continuării furnizării căldurii către populaţie a dus la prelungirea contractului până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti care va avea drept consecinţe intrarea în faliment a SC Termo.
„Am încheiat un nou contract cu CEO pentru furnizare agent termic primar. Acesta va fi valabil până la data unei decizii definitive a instanţei de judecată în dosarul de insolvenţă. Pentru încheierea noului contract, condiţiile au fost plata în avans pentru o lună a agentului termic. Am plătit suma de 3.100.174,99 lei”, a mai precizat Gheorghe Nedelescu.