SC Piețe şi Târguri Craiova SRL a luat decizia de a nu mai organiza în acest an obişnuita piaţă de miei înaintea sărbătorii Paştelui.
Carne de miel doar în piaţă
Craiovenii vor putea, totuşi, să-şi procure din pieţe carnea de miel pentru masa de Paşte. Au posibilitatea să o achiziţioneze fie din măcelării, fie comandând-o direct comercianţilor de lactate şi brânzeturi din pieţe, care sunt şi crescători de animale.
Până anul trecut, singurul spaţiu autorizat din judeţul Dolj pentru comercializarea şi sacrificarea mieilor de Paşte era cel amenajat de SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL, fie în Piaţa Chiriac, fie în Piaţa Brestei. Acest punct de sacrificare funcţiona pe principiile unui abator temporar. Aici erau comercializaţi doar miei crotaliaţi, iar măcelari autorizaţi făceau sacrificarea în spaţii dotate cu apă caldă şi rece, dispunând de asomator şi staţie de sterilizare a cuţitelor, după care un medic veterinar verifica toate carcasele animalelor sacrificate, aplicând pe acestea marca de sănătate.