Ieri, CAO a semnat primul contract în cadrul „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dolj, în perioada 2014-2020“. EPTISA ROMANIA SRL – RAMBOLL SOUTH EAST EUROPE SRL sunt firmele care vor asigura asistenţa tehnică şi supervizarea lucrărilor din cadrul proiectului.
Compania de Apă Oltenia a semnat ieri primul contract în cadrul „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dolj, în perioada 2014-2020”.
Este vorba despre asistenţa tehnică pentru Managementul Proiectului şi Supervizarea lucrărilor, câștigătorul licitației fiind Asocierea EPTISA ROMANIA SRL – RAMBOLL SOUTH EAST EUROPE SRL. Contractul se întinde pe o perioadă de 75 de luni de la data emiterii Ordinului de începere a lucrărilor şi a fost adjudecat pentru suma de 59.235.100 lei, valoare la care se adaugă TVA.
Practic, Asocierea EPTISA ROMANIA SRL – RAMBOLL SOUTH EAST EUROPE SRL va supraveghea și va răspunde de toată activitatea ce se va desfășura pe cele 22 de șantiere care vor fi deschise pentru lucrările prevăzute în proiect.
Partea de asistență tehnică vizează informarea publicului, actualizarea strategiei de management al nămolului, actualizarea strategiei privind managementul apelor uzate industriale, extinderea sistemului GIS pentru sistemele de alimentare cu apă și canalizare din aria proiectului, îmbunătățirea sistemului de reducere a pierderilor în rețelele de distribuție și actualizarea Masterplanului revizuit.
Pe partea de asistență tehnică pentru supervizarea lucrărilor, asocierea celor două firme va desfășura activități specifice din faza de preconstrucție, până în cea postconstrucție.
Cine sunt cele două firme
Eptisa este o companie din Bucureşti, specializată în inginerie, consultanţă şi tehnologia informaţiei, dezvoltare instituţională, economică şi socială. În schimb, RAMBOLL SOUTH EAST EUROPE SRL este o firmă daneză cu aproape 300 de birouri în 35 de țări, între care şi România. Este o companie multidisciplinară de inginerie, proiectare şi consultanţă ce furnizează servicii în mai multe domenii.
Proiect de peste 445 de milioane de euro
Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dolj, în perioada 2014-2020, a primit recent finanţare.
Pe 14 mai 2019 a fost semnat contractul de finanțare între SC Compania de Apă Oltenia SA și Ministerul Fondurilor Europene în calitate de Autoritate de Management POIM, iar pe 17 martie 2020, la sediul Comisiei Europene de la Bruxelles, a fost semnată decizia de finanțare a proiectului, cu o valoare totală de peste 445 de milioane de euro.
Acesta are în vedere dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Dolj, pentru conformarea cu obligațiile asumate de România prin Tratatul de Aderare, privind colectarea și epurarea apelor uzate, asigurarea standardelor de calitate a apei destinate consumului uman și dezvoltarea capacității operatorilor de servicii.
Investițiile cuprinse în proiect reprezintă un efort de a asigura un grad apropiat de 100% de acoperire cu servicii centralizate de apă și apă uzată în zona de operare, rezultatul direct fiind îmbunătățirea condițiilor de viață a populației județului în procent de peste 50% – beneficiari direcți fiind 355.405 locuitori.
Actualul proiect este continuarea procesului de extindere și reabilitare a infrastructurii realizate în etapa 2007 – 2013 în 23 de localități din județul Dolj. Respectiv Craiova, Cârcea, Malu Mare, Breasta, Bucovăț, Ghercești, Mischii, Pielești, Șimnicu de Sus, Ișalnița, Coțofenii din Dos, Calafat, Maglavit, Băilești, Poiana Mare, Piscu Vechi, Rastu Nou, Cerăt, Bechet, Ostroveni, Călărași, Dăbuleni și Plenița.