21.7 C
Craiova
duminică, 8 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljO stradă s-a transformat în baltă

O stradă s-a transformat în baltă

O stradă din Craiova, asfaltată în urmă cu doi ani, s-a transformat la propriu în baltă.

Strada Homer, o stradă de pământ, a fost asfaltată în 2018. Vechea stradă din cartierul Romanești a fost modernizată prin acordul-cadru de „Reabilitare și modernizare străzi și alei din municipiul Craiova (PT+execuție)“, atribuit firmelor Erpia SA și Construcții Erbașu SA. Pentru aceste lucrări au fost alocaţi 16 milioane de euro, pentru 18 străzi împărțite în două loturi. Între acestea și strada Homer.
Craiovenii care locuiesc pe această stradă s-au bucurat că au scăpat de nămoale și bălți. Numai că bucuria le-a fost scurtă. Primele ploi căzute din abundență în Craiova au transformat strada într-o baltă. Lipsa canalizării pluviale și zona mlăștinoasă au făcut ca apa să acopere mare parte din carosabil.

Strada Homer

„Din câte cunosc, în zonă nu există canalizare pluvială. Aceasta este una dintre cauzele inundării carosabilului pe strada menționată“, a precizat Alin Șuiu, director CAO.


Prin urmare, zilele acestea abia s-a putut circula. Atât carosabilul, cât și trotuarele au fost pline ochi cu apă. Unii proprietari chiar s-au trezit cu apa în curte. Câţiva au ridicat capacele de la rețeaua de apă, crezând că în acest fel apa își va croi drum în pământ.

Altă stradă, aceeași problemă

Strada Mălinului, Bariera Vâlcii

O altă arteră, care urmează să fie modernizată în acest an, strada Mălinului, are aceeași problemă. Ploile căzute în ultima perioadă au transformat-o într-o mlaștină. Aceasta pleacă de la intersecția Carpenului cu Teilor, până la intersecția cu Parângului și se află în cartierul Bariera Vâlcii. Şi aici se va face o lucrare similară cu cea de pe strada Carpenului, cu două benzi pe sens și cu astuparea canalului de pe mijloc.

Canal pe strada Mălinului

Numai că până la momentul începerii lucrărilor, căci despre finalizarea lor este greu de vorbit, locuitorii nu au decât să suporte gropile, bălțile și nămolul. Un disconfort în plus le aduce și canalul din zonă. Dacă până acum era plin de gunoaie și vegetație, acum s-a transformat într-un „lac de acumulare“.

Strada Mălinului

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS