2.9 C
Craiova
vineri, 22 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljProbleme în grădina RAADPFL

Probleme în grădina RAADPFL

-

Un incident care s-a petrecut zilele trecute în Grădina Botanică din Craiova ridică un semn de întrebare: oare era nevoie de un accident ca autoritățile să deschidă ochii?


Nefericitul eveniment s-a petrecut în acest weekend, când un copil de nouă ani s-a rănit în Grădina Botanică din Craiova, în niște țevi de fier dezafectate. Acestea sunt împrăștiate prin iarbă, în interiorul parcului. Au o înălțime de câțiva centimetri și sunt mai greu de sesizat la prima vedere.

Țeavă de fier, uitată în spațiul verde din Grădina Botanică

„Am avut un eveniment nefericit în Grădina Botanică, cu copilul meu, în vârstă de nouă ani. Alerga prin iarbă, nu în zona de gazon, zona interzisă. A căzut într-o țeavă ruginită și s-a rănit. Doresc să fac o sesizare la primărie, în ideea că poate se va face ceva. Astfel, pe viitor să nu se întâmple și altor copii”,

povestește craioveanca Maria Toma, într-un mesaj transmis pe adresa GdS.


Răspunzător de cele întâmplate nu poate fi decât RAADPFL, administratorul acestei grădini publice. Regia trebuia să debaraseze din vreme aceste țevi ruginite care nu-și mai aveau rostul aici.
Întrebați, reprezentanții Regiei s-au repezit să taie țevile, care sunt un real pericol pentru micuții care merg frecvent în Grădina Botanică.

„În ce privește incidentul din Grădina Botanică, vrem să aducem următoarele precizări: în această dimineață (16 iunie – n.r.) a fost trimisă o echipă pentru a tăia acele țevi. De asemenea, vrem să rugăm vizitatorii Grădinii Botanice să respecte recomandările de pe plăcuțele amplasate, să nu intre pe spațiul verde“,

a precizat directorul RAADPFL, Ninel Cercel.

Aceștia au mai spus că nu știu de unde provin respectivii stâlpi de fier: de la vechii stâlpi de iluminat sau alte instalații. Dar, cu siguranță, sunt acolo de foarte mult timp.

Ajunge apă din ștrand în lacul de la Hanul Doctorului?

Tot în curtea RAADPFL se află și parcul de la Hanul Doctorului. Sunt craioveni care spun că în apa din parc ajung reziduuri de la ștrandul din apropiere. Într-adevăr, pe latura dinspre ștrand a parcului, apa curge prin trei conducte și se revarsă în marele bazin, ajungând apoi în lac. Pe două dintre aceste conducte este adusă apa de la izvoarele din zonă. Acestea au fost captate în perioada reabilitării locației respective, 2018. Pe una dintre conducte, apa aduce bucăți mici de vopsea specială pentru piscine și ștranduri. Bucățile de nuanță albastru deschis plutesc în apă. Cert este că acestea ajung aici de la ștrandul din vecinătate, aflat la doar câțiva metri de domeniul parcului. Un craiovean a filmat apa care vine pe conductă și aduce cu ea resturi de vopsea din ștrand.

„La Hanul Doctorului, deversare de toată jena. Toată mizeria vine de la ștrand, unde acum fac amenajări”, spune craioveanul într-o filmare realizată recent în parc.


Administratorul parcului susține că nu este o deversare de ape murdare, așa cum s-ar crede.

„Sesizarea privind Parcul Hanul Doctorului nu se confirmă, nu este vorba de deversare reziduuri menajere”, spune directorul RAADPFL, într-un răspuns dat GdS.

Numai că nimeni nu a vorbit de reziduuri menajere. Prin urmare, reprezentanții Regiei au revenit cu precizări.

„Într-adevăr, în apă se văd bucăți de vopsea, dar apa nu este afectată. Cei de la ștrand şi-au curățat bazinul şi din această cauză bucățile de vopsea au ajuns în apă. Ei ne-au spus că au filtre, dar, probabil, atunci când este un surplus, mai scapă apă. Menționez: apa din parc, din lac, nu este afectată. Am fost azi acolo cu directorul tehnic și am verificat“, a precizat Ana Dănescu, purtător de cuvânt al RAADPFL Craiova.

Vopsea din bazinul ștrandului

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

myPOS: Soluții financiare eficiente pentru IMM-uri și Microintreprinderi

myPOS, o companie fintech premiată la nivel internațional, redefiniește...

ȘTIRI GdS