Un incident care s-a petrecut zilele trecute în Grădina Botanică din Craiova ridică un semn de întrebare: oare era nevoie de un accident ca autoritățile să deschidă ochii?
Nefericitul eveniment s-a petrecut în acest weekend, când un copil de nouă ani s-a rănit în Grădina Botanică din Craiova, în niște țevi de fier dezafectate. Acestea sunt împrăștiate prin iarbă, în interiorul parcului. Au o înălțime de câțiva centimetri și sunt mai greu de sesizat la prima vedere.
Răspunzător de cele întâmplate nu poate fi decât RAADPFL, administratorul acestei grădini publice. Regia trebuia să debaraseze din vreme aceste țevi ruginite care nu-și mai aveau rostul aici.
Întrebați, reprezentanții Regiei s-au repezit să taie țevile, care sunt un real pericol pentru micuții care merg frecvent în Grădina Botanică.
Aceștia au mai spus că nu știu de unde provin respectivii stâlpi de fier: de la vechii stâlpi de iluminat sau alte instalații. Dar, cu siguranță, sunt acolo de foarte mult timp.
Ajunge apă din ștrand în lacul de la Hanul Doctorului?
Tot în curtea RAADPFL se află și parcul de la Hanul Doctorului. Sunt craioveni care spun că în apa din parc ajung reziduuri de la ștrandul din apropiere. Într-adevăr, pe latura dinspre ștrand a parcului, apa curge prin trei conducte și se revarsă în marele bazin, ajungând apoi în lac. Pe două dintre aceste conducte este adusă apa de la izvoarele din zonă. Acestea au fost captate în perioada reabilitării locației respective, 2018. Pe una dintre conducte, apa aduce bucăți mici de vopsea specială pentru piscine și ștranduri. Bucățile de nuanță albastru deschis plutesc în apă. Cert este că acestea ajung aici de la ștrandul din vecinătate, aflat la doar câțiva metri de domeniul parcului. Un craiovean a filmat apa care vine pe conductă și aduce cu ea resturi de vopsea din ștrand.
Administratorul parcului susține că nu este o deversare de ape murdare, așa cum s-ar crede.
Numai că nimeni nu a vorbit de reziduuri menajere. Prin urmare, reprezentanții Regiei au revenit cu precizări.