Vechile rezervoare de înmagazinare a apei, acele movile de pământ care acoperă bazine subterane sau construcțiile zidite, care se află printre blocurile Craiovei, sunt multe dintre ele o ruină. Ele deserveau hidrofoarele de la Compania de Apă (CAO) în trecut, pentru acoperirea necesarului de apă la blocurile de locuințe. Altele au fost folosite ca rezervoare necesare pentru rezerva de apă în situații de urgență.
În total, în orașul Craiova sunt la acest moment peste 40 de astfel de rezervoare. Cu toate se găsesc în administrarea operatorului regional de apă, CAO. Cele mai multe aflate în conservare, din câte spun reprezentanții furnizorului de apă.
Rezervoarele de apă, conservare sau ruină?
Conservare care înseamnă mai degrabă o lăsare de izbeliște. Din care cauză multe sunt acum o ruină.În această situație este și bazinul de apă de pe strada A.I. Cuza din spatele bisericii Hagi Enuș. Rezervorul este acum o ruină din care se desprind bucățile de tencuială. Nici plafonul care acoperă bazinul nu este într-o stare prea bună. Bitumul de deasupra s-a măcinat și, de asemenea, bucăți din el se desprind cu ușurință. Pare abandonat. Locuitorii din blocurile învecinate, M19B, M19C, dar și M16B, M17 B au făcut sesizări către CAO. Proprietarii au solicitat reabilitarea sau desființarea rezervorului cu pricina. Atât răspunsul, cât și concretizarea cerințelor acestor locatari au întârziat să apară.
Într-adevăr, președintele Asociației de proprietari A.I. Cuza confirmă spusele proprietarilor.
Nu s-au prins bani la bugetul CAO pentru modernizarea rezervoarelor de apă
Reabilitarea acestor rezervoare de apă înseamnă investiții. Investițiile înseamnă fonduri. Fonduri pe care administratorul, CAO, nu le are prinse în buget în acest moment, pentru modernizarea și igenizarea acestui rezervor și a altora ca el.