11.7 C
Craiova
marți, 5 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCe n-a văzut SF-ul şi PT-ul proiectului de modernizare a esplanadei din Lăpuş

Ce n-a văzut SF-ul şi PT-ul proiectului de modernizare a esplanadei din Lăpuş


Lucrările de modernizare a esplanadei din Lăpuş din faţa blocurilor N24, N25, T14, T15 merg cu frâna de mână trasă. Acestea îşi încetiniseră ritmul, pînă la stagnare fiindcă administraţia locală craioveană a depistat câteva hibe între proiect şi realitatea din teren. Totuşi, reprezentanţii Primăriei Craiova spun că începând de luni, constructorul turează motoarele.

Ca orice lucrare de modernizare şi modernizarea esplanadei din Lăpuş are în spate un studiu de fezabilitate şi un proiect tehnic. Valoarea estimată a contractului, conform Deviz General, Soluţia 2, aprobat prin HCL nr. 85/28.02.2019, este în total de 1.826.809,24 lei (exclusiv TVA). Din care Asistenţă Proiectare(conform cerinţelor Caietului de sarcini nr. 63875/02.04.2019) este în valoare de 114.434,22. Asistenţa tehnică din partea proiectantului este de 22.217,11 lei. Investiţia de baza se ridică la 1.667.940,80 lei.

Esplanada

Este clar proiectul a înghiţit o sumă destul de mare, dar cum se întâmplă în foarte multe cazuri de la proiectare la execuţie este cale lungă. Aşa s-a întâmplat şi în acest proiect. Sub esplanada din faţa blocului a existat din proiectare un spaţiu generos destinat garajelor. După decopertarea espalanadei de pardoseala din mozaic beton, reprezentanţii primăriei Craiova au depistat că plafoanele acestor garaje sunt periclitate.

Drept urmare, primăria a oprit lucrările şi a cerut firmei Romasco Concept SRL Bucureşti să vină cu alte soluţii tehnice. Întrebarea este, de ce nu şi-a dat sema de aceste probleme proiectantul încă din faza studiului de fezabilitate?

Esplanada din Lăpuş


„Eu am urmărit din aproape acest proiect şi lucrările. După lucrările de decopertare am observat că în plafonul spaţiilor care se află în subteran apar nişte fisuri foarte mari. Prin urmare am mai spus, am solicitat o altă soluţie tehnică. Adică, să vină cu o şapă mai uşoară, să fie un material elastic. Aceste neconcordanţe au apărut din cauza faptului că proprietarul acelor spaţii din subsol a fost de negăsit.

Drept urmare proiectantul nu a avut acces în acel spaţiu. Sunt lucrări neprevăzute pentru care sunt alocate fonduri. Nu este nici o problemă. Mai bine să găsim o rezolvare încă din timpul lucrărilor, decât să apară plobleme la final. Între timp constructorul a decopertat, a ridicat molozul, iar de luni va turna şapa”,

a declarat pentru GdS, Stelian Bărăgan, viceprimarul Craiovei.

Esplanadadin Lăpuş, marţi 21.07.2020


Modificarea unui contract în cursul perioadei sale de valabilitate se face conform condiţiilor şi în cazurile prevăzute la art. 221 din Legea nr. 98/2016



Hala de sub esplanadă aparţine unei firme falimentare



Hala care se întinde sub platforma din fața blocurilor situate pe bulevardul Calea București din cartierul Lăpuș aparține SC Cora Continental SRL. Numai că cei 3.200 mp sunt scoși la vânzare de peste şase ani, fiindcă societatea se află în faliment. Cum nimeni nu este interesat să cumpere hala, aceasta se degradează tot mai mult de la un an la altul, în detrimentul locatarilor din blocurile învecinate. În urmă cu câţiva ani, când pe esplanadă s-a accidentat un copil, lichidatorul judiciar spunea:

Esplanada Lăpuş

„Societatea se găsește în faliment. Hala a fost scoasă la vânzare. Nu s-a arătat nimeni interesat să cumpere acest bun. Nici administrația locală nu vine cu o ofertă. Drept urmare, batem pasul pe loc. În plus, în cazul acestei hale avem o speță dificilă. Terenul de sub această hală aparține primăriei, dar și cel de deasupra are același regim juridic. Mai mult decât atât, hala respectivă este pusă gaj la bancă. Așa spațiul de 3.200 mp este pretabil pentru desfășurarea unor activități diverse, dar deocamdată nu s-a găsit un cumpărător“,

a declarat Răzvan Trandafir, reprezentantul Capital Insol Craiova, lichidator judiciar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS