3.4 C
Craiova
vineri, 15 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjȘeful SGA Gorj, cercetat penal pentru delapidare și fals intelectual

Șeful SGA Gorj, cercetat penal pentru delapidare și fals intelectual

Alexandru Buduran, șeful Serviciului de Gospodărire a Apelor Gorj, este cercetat pentru delapidare și fals intelectual, după ce și-a pus subalternii să lucreze la cabana pe care o construiește în Rânca.

Potrivit IPJ Gorj, ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, un bărbat, de 39 de ani, respectiv directorul SGA Gorj, din ar fi dispus ca în perioada septembrie-octombrie 2020, nouă bărbați, cu vârste cuprinse între 35 și 50 de ani, angajați ai instituției pe care o conduce, să desfășoare activități de construire la o pensiune deținută de acesta în orașul Novaci, zona montană Rânca.

În acest sens, bărbații, ar fi fost pontați în fals la locul de muncă, deși aceștia și-ar fi desfășurat activitatea la locația de mai sus.

S-a întocmit dosar penal, polițiștii continuând cercetările pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare și fals intelectual.

Amendat cu 140.000 de lei

Este de amintit că luni, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj i-a aplicat directorului respectiv o amendă de 140.000 de lei pentru că a folosit „la negru” șapte muncitori și o amendă de 4.000 de lei pentru că lucrătorii nu purtau echipament de protecție.

„Șapte persoane, fără forme legale de angajare, au fost depistate, ieri, 05.10.2020, prestând activitate pentru un angajator persoană fizică la construirea unei pensiuni din Stațiunea Rânca, în timpul unui control inopinat efectuat de către inspectorii de muncă, cu sprijinul Plutonului de Jandarmi Novaci. Controlul a fost definitivat astăzi la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, angajatorul fiind sancționat cu o amendă în valoare de 140.000 de lei, conform articolului 260, alineatul 1, litera e, din Legea 53/2003, Codul Muncii:

”primirea la muncă a uneia sau a mai multor persoane fără încheierea unui contract individual de muncă, potrivit art. 16 alin. (1), cu amendă de 20.000 lei pentru fiecare persoană astfel identificată”, la care se adaugă o altă amendă în cuantum de 4.000 de lei pentru nepurtarea de către muncitori a echipamentului individual de protecție. De altfel, angajatorul a mai fost sancționat cu un avertisment pentru lipsa instruirii lucrătorilor în domeniul securității și sănătății în muncă.”, conform ITM Gorj. Șeful SGA a spus că angajații erau în timpul liber și i-au dat o mână de ajutor la curățenie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS