Tudor Ciurezu a fost revocat de la conducerea SIF Oltenia de Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) care a avut loc luni, a declarat astăzi, pentru Agerpres, Bogdan Drăgoi, preşedintele SIF Banat Crişana.
Acesta susţine că Tudor Ciurezu a primit un vot de blam, fiind revocat cu 70% dintre voturile exprimate în cadrul AGA.
De asemenea, în cadrul aceleiaşi Adunări, au fost respinse distribuirea de dividende aferente anului 2019, dividende a căror plată era suspendată încă din luna iulie de către instanţele de judecată, dar şi aprobarea Strategiei şi a Bugetului de Venituri şi Cheltuieli pentru anul 2020 sau descărcarea de gestiune a administratorilor.
În Adunarea Generală a Acţionarilor SIF Oltenia care a avut loc luni la Craiova, acţionarii societăţii de investiţii au decis revocarea administratorilor Tudor Ciurezu, Anina Radu, Carmen Popa şi Nicolae Stoian, cu încetarea imediată a mandatelor.
Potrivit lui Bogdan Drăgoi, Tudor Ciurezu se afla la conducerea SIF Oltenia din 2011, însă mandatul său a fost marcat în ultimii doi ani de numeroase conflicte cu acţionarii SIF 5, respectiv SIF Banat Crişana, SIF Muntenia sau grupul de firme CERTINVEST, dar şi cu Autoritatea de Supraveghere Financiară.
Preşedintele Tudor Ciurezu, împreună cu cei trei administratori revocaţi, au refuzat în mai multe rânduri convocarea Adunării Generale la cererea acţionarilor, dar şi completarea ordinii de zi cu punctele privind revocarea sau atragerea răspunderii administratorilor.
Conform preşedintelui SIF Banat Crişana, conflictul a culminat în luna aprilie 2020 cu refuzul lui Tudor Ciurezu de a le permite acţionarilor accesul la Adunarea Generală de Bilanţ, iar, ca urmare a acestei situaţii, a avut loc o Adunare Generală paralelă, prezidată de vicepreşedintele SIF Oltenia, Cristian Buşu, care a avut loc în faţa sediului societăţii din Craiova. Urmare a acestei conjuncturi, Tudor Ciurezu şi cei trei administratori au fost amendaţi în mai multe rânduri de către ASF, fiind iniţiate în acelaşi timp numeroase dosare în instanţă.