17.9 C
Craiova
duminică, 29 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjContinuă ancheta în cazul medicilor internați cu COVID care au plecat din Secția Boli Infecțioase

Continuă ancheta în cazul medicilor internați cu COVID care au plecat din Secția Boli Infecțioase

Nu a fost finalizată încă ancheta care vizează personalul medical infectat cu COVID și care a părăsit Secția Boli Infecțioase unde era internat.

Este vorba de trei doctorițe care nu se aflau în saloane la data unui control. Acesta a fost derulat de către Direcția de Sănătate Publică Gorj. La verificare a asistat și managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, Dumitru Vienescu. Comisia de verificare din Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu cercetează dacă angajații care erau de gardă și-au făcut datoria. Vor fi dispuse și măsuri în urma finalizării raportului de control.

Va fi analizat și modul în care angajații Serviciului de pază din Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu și-au făcut datoria în noaptea în care cei trei medici au reușit să iasă din unitatea medicală. Aceștia nu au fost verificați de angajații de la pază, mai ales că era vorba de Secția COVID, unde ar trebui să existe un control strict al persoanelor care intră și care ies.

Au terminat controlul la Psihiatrie și la ATI COVID

Este de precizat că în ultimele două săptămâni au fost în derulare alte două verificări ale Comisiei special desemnată de conducerea Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Este vorba de o anchetă care a vizat secțiile ATI COVID și Psihiatrie. La Secția ATI COVID în atenția Comisiei de verificare au intrat un medic și o asistentă medicală. Pe adresa unității medicale a fost trimisă o sesizare potrivit căreia cei doi ar fi întreținut relații sexuale în zona Secției ATI COVID. În urma anchetei interne, faptele sesizate nu s-au confirmat. Nici personalul medical nu a confirmat că între cei doi s-ar fi petrecut ceva.

Este de precizat că atât medicul, cât și asistenta medicală au solicitat serviciile unor avocați și nu au dorit să facă declarații în fața reprezentanților Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu. Prin urmare, din punctul de vedere al Comisiei de verificare acuzațiile nu s-au putut confirma. Totodată, la Secția Psihiatrie a avut loc o anchetă, ca urmare a unui pacient care s-a spânzurat. În urma cercetărilor, s-a ajuns la concluzia că personalul medical și-a făcut datoria și ar fi fost respectate toate procedurile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS