2.3 C
Craiova
sâmbătă, 23 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSistem de înaltă precizie pentru pregătirea specialiștilor în agricultură, la UCB

Sistem de înaltă precizie pentru pregătirea specialiștilor în agricultură, la UCB

Universitatea „Constantin Brâncuși”(UCB) din Târgu Jiu beneficiază de un sistem de înaltă precizie pentru pregătirea specialiștilor în agricultură.

Astfel, Facultatea de Inginerie, Specializarea Inginerie și Management în Alimentație Publică și Agroturism a achiziționat sistemul SysAgria din dorința acomodării studenților cu tehnologiile moderne utilizate în sectorul horticol pentru monitorizarea și optimizarea procesului de creștere a plantelor.

Achiziția a avut loc în cadrul Proiectului Laborator de practică – „Tehnologii digitale în pomicultura SMARTREE”, finanțat de Ministerul Educației Naționale și Consiliul Național pentru Finanțarea Învățământului Superior. În vederea atingerii obiectivelor proiectului, SysAgria a fost echipată cu senzori meteo, precum temperatură și umiditate aer, viteza și direcția vântului, presiunea atmosferică, putere luminoasă și de măsurare a precipitațiilor, cu senzori poziționați în sol, de temperatură, umiditate, electroconductivitate și pH, precum și senzori poziționați în cultură, precum frunza electronică, ce măsoară temperatura aparentă și umiditatea relativă la nivelul frunzei.

Vor să pregătească specialiști în agricultură

România ocupă o poziție importantă în ansamblul agriculturii europene, situându-se pe locul 6 în UE din perspectiva suprafeței agricole utilizate iar dezvoltarea sectorului agricol cu ajutorul tehnologiei este direcția favorabilă țării noastre.

„Sistemul SysAgria este conceput și dezvoltat integral de către compania Syswin Solutions, IMM românesc de cercetare-dezvoltare aplicată, lider pe piața națională de soluții IoT pentru Orașe Inteligente și pentru Agricultura de Precizie.”, conform unui comunicat.

Este de precizat că Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu intenționează să preia pentru studenți Stațiunea de cercetare pomicolă din municipiu. Aceasta se află la ieșirea din oraș și se află într-o situație economică dificilă. Pe vremuri, aici se produceau soiuri noi de plante și puieți rezistenți la dăunători. Acum plantațiile sunt aproape în paragină. Studenții ar putea să facă la stațiune practica și aceasta ar putea chiar să fie introdusă în circuitul economic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS