15.9 C
Craiova
duminică, 6 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAutoritățile evaluează pagubele după inundații

Autoritățile evaluează pagubele după inundații

Autoritățile locale din Gorj au început să evalueze pagubele produse de inundațiile de săptămâna trecută. Problema este că în continuare se înregistrează precipitații abundente, respectiv ploi sau ninsori.

Potrivit prefectului de Gorj, Cosmin Pistol, comisiile de evaluare își desfășoară activitatea în 15 localități, unde au fost afectate de inundații peste 250 de gospodării. Au mai fost avariate drumuri, podețe, punți, poduri, maluri și altele.

Între localitățile cu probleme apărute în urma inundațiilor se află următoarele: Padeș, Târgu Jiu, Bolboși, Rovinari, Novaci, Bumbești-Jiu, Stănești și altele. În urma analizei pe teren vor fi stabilite sumele necesare pentru remedierea problemelor apărute în urma inundațiilor.

Autoritățile sunt în continuare în stare de alertă, dat fiind faptul că județul Gorj a primit avertizări de vreme rea. În plus, în zona montană s-au acumulat cantități mari de zăpadă. În momentul în care vor începe să crească temperaturile debitul pârâurilor și al râurilor va crește din nou.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS