21.7 C
Craiova
duminică, 8 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAsociațiile de proprietari cu datorii rămân de azi fără căldură

Asociațiile de proprietari cu datorii rămân de azi fără căldură

Asociațiile de proprietari cu datorii rămân de azi fără căldură. Acestea urmau să fie debranșate marți, 12.01.2021, dar au mai fost păsuite o zi de către Termo. După ce au fost somate, unele dintre acestea s-au repezit să-și plăteasc și să reeșaloneze datoriile. Totuși, numărul acestora se reduce doar la două, dintr-un total de peste 50 de asociații de proprietari, câte se găsesc pe lista datornicilor.

“Noi am somat asociațiile cu mari datorii, așa cum ne-a cerut administratorul judiciar, Siomax. În plus, la începutul săptămânii am fost atenționați și de Complexul Energetic Oltenia asupra debitelor. Prin urmare, le-am cerut asociațiilor de proprietari cu mari restanțe să-și plătească facturile, în caz contrar locatarii rămân în frig. Dintre cei somați, au venit doar două asociații și au plătit o parte din restanțe și au făcut reeșalonări. Este vorba despre Asociația de proprietari 26 Brazda lui Novac și Asociația de proprietari 4 Mareșal Antonescu. Asociația 2 Lăpuș a plătit 79 de mii de lei, ceea ce înseamnă că avea bani încasați, dar nu a făcut reeșalonare. Iar Asociația R20 Potelu a promis că vine să plătească și să facă reeșalonarea datoriilor. Acestea din urmă sunt așteptate până azi 13.01.2021, în caz contrar vor fi debranșate și acestea în cursul zilei de azi. Debranșările se vor face treptat, câte 10 asociații în fiecare zi”, 

a declarat pentru GdS, Gheorghe Nedelescu, administrator special SC Termo Craiova SRL.

Ce asociații urmează să fie debranșate

Asociațiile rău-platnice vor fi debranșate/foto arhivă GdS
Asociațiile rău-platnice vor fi debranșate/foto arhivă GdS

În cursul zilei de marți, 13.01.2021 vor fi debranșate următoarele asociații de proprietari: Asociația 14 Romanescu, Asociația de proprietari 29 Craiovița Nouă, Asociația de proprietari C2-C5 Putna, Asociația 45 Craiovița Nouă, Asociația de proprietari 35 Craiovița Nouă, asociația 2 Electroputere, Asociația 155B Lăpuș și Asociația de proprietari Bloc 1 IUG. Datoriile acestora însumează 11.966.928 de lei, cea mai veche restanță fiind din 31.03.2019. Acestora li se pot alătura cele două asociații care au promis că vor veni să plătească. În următoarea zi,14.01.2021 sunt programate alte 10 asociații de proprietari pentru debranșare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS