Șefii Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu s-au speriat de ultimul incendiu care a avut loc la Institutul „Matei Balș” din București și vor să verifice toate instalațiile electrice.
Sunt vizate cele trei paviloane ale Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.
Clădirea din strada A.I. Cuza are o vechime de peste o sută de ani și trebuie verificată în detaliu starea rețelei electrice și când a fost înlocuită ultima dată. Este nevoie de serviciile unei companii de profil care să realizeze o evaluare complexă pentru a determina raportul dintre puterea instalată și puterea consumată.
„Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu organizează în data de, 08.02.2021 ora 13.00 consultarea pieței în vederea prestării serviciilor de „Evaluare tehnică a instalațiilor electrice, având în vedere determinarea raportului dintre puterea instalată / puterea consumată, determinarea gradului de încadrare conform Normativului pentru proiectarea și executarea rețelelor de cabluri electrice NTE007/08/00, Normativul 17l20ll- normativ pentru proiectarea, execuția și exploatarea instalațiilor electrice aferente clădirilor, Normativul P 118 privind securitatea la incendiu a construcțiilor, pentru instalațiile electrice de la: – Clădirea spitalului nr.3 ( 700) – Clădirea spitalului nr.2 ( TV) – Clădirea spitalului nr. 1 ( secție Oncologie, Psihiatrie, Laborator BK, Dispensar TBC)”, conform anunțului de licitație
Vor să vadă dacă rețeaua este suprasolicitată
Este cunoscut faptul că în foarte multe unități medicale sunt folosite surse suplimentare de încălzire. Este vorba de aeroterme sau calorifere cu ulei. Astfel, se produce un consum suplimentar de energie electrică. Sunt utilizate și prelungitoare mai mult sau mai puțin de calitate. La fel se poate spune și de aparatele de încălzire. Multe din saloane sunt foarte mari, iar sistemul centralizat de încălzire nu face față în perioadele cu ger.
Astfel, și la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu se apelează la surse suplimentare, atunci când este nevoie. Aceeași rețea este utilizată și pentru alimentarea aparaturii medicale și consumul poate să crească, iar instalațiile să fie solicitate din greu.
Evaluarea cerută acum de șefii unității medicale din Târgu Jiu își propune să stabilească exact dacă sunt respectate normativele. Acolo unde sunt depășite, fie vor fi executate lucrări suplimentare, fie vor fi eliminate din secții anumiți consumatori, cum ar fi echipamentele suplimentare de încălzire și altele.
E nevoie de reparații la instalația de oxigen
Tot după evenimentele de la Institutul „Matei Balș”, șefii Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu au ajuns la concluzia că se impune repararea de urgență a instalației de oxigen de la Secția ATI COVID.
O selecție de oferte va avea loc marți, dată fiind urgența intervenției. Este nevoie de lucrări de reparații la instalația de oxigen medicinal dn imobilul unde funcționează temporar structura ATI COVID.
Instalația respectivă ar fi trebuit să fie reparată mai repede și nu trebuia să se mai aștepte un motiv, cum a fost tragedia de la Spitalul „Matei Balș”.
Potrivit reprezentanților Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, repararea instalației de oxigen medicinal trebuie să fie gata până în data de 15 februarie. Valoarea estimată a lucrărilor este de 65.700 lei fără TVA.
Vor să reabiliteze termic Spitalul din strada „Tudor Vladimirescu”
Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu folosește numai clădiri vechi. Majoritatea au fost construite în anii ’70.
În momentul de față, este în derularea procedurilor de accesare a fondurilor europene un proiect care vizează reabilitarea termoenergetică a clădirii din strada „Tudor Vladimirescu”, acolo unde se află și Unitatea Primiri Urgențe, care va beneficia de un proiect de modernizare de 8,5 milioane de lei.
Reabilitarea termoenergetică a imobilului din strada Tudor Vladimirescu va beneficia de un buget de 21 de milioane de lei. Lucrările presupun înlocuirea șarpantei, anveloparea zidurilor exterioare, înlocuirea tâmplăriei și chiar a instalațiilor de încălzire. În final, clădirea va trebui să devină eficientă din punct de vedere energetic și să nu mai fie nevoie de surse suplimentare de încălzire în secții.