33 de cadre didactice şi 262 de elevi din judeţul Dolj care ar fi trebuit să intre luni la clasă au depus cereri prin care solicită, din motive medicale, să desfăşoare cursurile online.
Inspectorul general adjunct al IŞJ Dolj, Alexandru Gîdăr, a declarat astăzi că principalul obiectiv este ca redeschiderea şcolilor să se facă în condiţii de siguranţă şi să se asigure un învăţământ de calitate, potrivit Agerpres.
„Până în acest moment, 33 de cadre didactice şi 262 de elevi au solicitat să desfăşoare cursuri online, din motive medicale. Principalul obiectiv este ca redeschiderea şcolilor să se facă în condiţii sigure. Să asigurăm un învăţământ de calitate, pentru că mai ales la ciclul primar este imposibil să ai numai învăţământ online şi să ai şi performanţă, elevi bine pregătiţi. În al treilea rând, obiectivul este să împiedicăm răspândirea virusului şi să menţinem şcolile deschise. Nu dorim să deschidem şcolile luni, iar marţi să fim nevoiţi să le închidem. De aceea, fiecare dintre noi avem o responsabilitate în acest sens, astfel încât învăţământul să poată merge mai departe”, a spus Alexandru Gîdăr.
Patru unităţi şcolare din judeţul Dolj încep cursurile în scenariul 3
Potrivit inspectorului general adjunct al IŞJ Dolj, 4 unităţi şcolare cu personalitate juridică (Brabova, Drăgoteşti, Mischii şi Gherceşti) din totalul de 217 din judeţul Dolj încep luni cursurile în scenariul 3 (scenariul roşu). 125 încep cursurile în scenariul 2 (scenariul galben), iar 88 de unităţi şcolare încep cursurile în scenariul 1 (scenariul verde). Şcolile din Craiova vor începe semestrul al doilea în scenariul 2, cu excepţia Liceului Militar „Tudor Vladimirescu” care va începe în scenariul 1.
„Situaţia va fi actualizată periodic în funcţie de evoluţia ratei incidenţei“
„În judeţul Dolj vor începe mâine, în scenariul 1, adică toţi preşcolarii şi elevii vor veni la şcoală, în 88 unităţi de învăţământ, în scenariul al doilea 125 unităţi de învăţământ (grădiniţele, ciclul primar şi elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a şi a XIII-a, acolo unde există) şi în scenariul al treilea – 4 de unităţi de învăţământ, însemnând doar copiii de la grădiniţă şi elevii din ciclul primar. Situaţia scenariilor este transmisă de unităţile de învăţământ, avizată de inspectoratul şcolar şi aprobată în Comitetul judeţean pentru situaţii de urgenţă. Situaţia va fi actualizată periodic în funcţie de evoluţia ratei incidenţei, dar şi de alte condiţionalităţi apărute în şcoală legate de infrastructura şcolară şi de situaţia cadrelor didactice”, a precizat Alexandru Gîdăr.