35.1 C
Craiova
duminică, 30 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDoi profesori universitari fac parte din Comisia care va selecta managerul Spitalului Județean

Doi profesori universitari fac parte din Comisia care va selecta managerul Spitalului Județean

Doi profesori universitari vor face parte din Comisia de concurs care va selecta managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Este vorba de un profesor din cadrul Universității de Medicină și Farmacie din Craiova și un profesor care activează în București. De asemenea, din Comisie vor mai face parte persoane care au cel puțin trei ani de experiență în managementul unor instituții medicale.

În plus, niciunul dintre membrii Comisiei de concurs nu este din județul Gorj, pentru a nu apărea discuții cu privire la obiectivitatea selecției. Dorin Tașcău, vicepreședintele Consiliului Județean Gorj, care are în responsabilitate și Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, a declarat că anunțul privind organizarea concursului va fi publicat în revistele de specialitate până la finalul acestei luni. Concursul propriu-zis va avea loc luna viitoare.

Speră să numească un manager din aprilie

Cu o unitate medicală condusă de peste un an de zile de un manager interimar, șefii Consiliului Județean Gorj speră ca din aprilie Spitalul Județean din Târgu Jiu să fie condus de un manager selectat prin concurs. Unitatea medicală a fost greu încercată în ultimul an și jumătate de numeroase scandaluri care au afectat imaginea instituției.

Între acestea ar putea fi amintite: filmările xxx de la Secția Psihiatrie, magazia de alimente și medicamente care era improprie, spânzurarea unui pacient la Secția Psihiatrie, plecarea unor medici infectați cu COVID din secția în care erau internați și altele. Prin urmare, s-a ajuns la concluzia că este nevoie ca la unitatea medicală managementul să fie asumat printr-un plan cu obiective clare. Mandatul viitorului director va avea 4 ani. Până în momentul de față, s-a arătat interesat să își depună candidatura pentru concurs chiar actualul manager interimar economistul Dumitru Vienescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS