29.5 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj: Cazurile grave de Covid, trimise în alte județe, din lipsă de paturi

Gorj: Cazurile grave de Covid, trimise în alte județe, din lipsă de paturi

Situație alarmantă în județul Gorj, ca urmare a creșterii numărului de cazuri grave de coronavirus. Nu mai sunt locuri în spitale pentru primirea pacienților Covid în stare gravă.

Astfel, aproape în fiecare zi este nevoie ca autoritățile să caute locuri la alte spitale din regiune și din țară.

Nici în județele vecine nu mai sunt paturi pentru pacienți cu coronavirus, astfel că este nevoie de transferul bolnavilor la unități medicale aflate la sute de kilometri.

În prezent, toate cele 27 de paturi la secțiile ATI COVID de la spitalele din Târgu Jiu și Târgu Cărbunetști sunt ocupate. La Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu sunt numai 12 locuri la ATI COVID, iar la unitatea medicală din Cărbunești – 15, dar este vorba de un spital COVID. Pentru pacienții care nu sunt în stare gravă mai sunt disponibile numai 100 de paturi, dintr-un total de 370.

Ultimul pacient în stare gravă a fost trimis la Spitalul din Caracal.

Zece localități au intrat în scenariul roșu

În momentul de față, în județul Gorj sunt zece localități în scenariul roșu.

Sunt două comune cu peste 5 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile. Este vorba de Ciuperceni și Bărbătești, iar opt localități înregistrează peste 3 cazuri la mia de locuitori în ultimele două săptămâni: Stejari, Turcinești, Bolboși, Rovinari, Fărcășești, Novaci, Târgu Jiu și Turceni.

La Târgu Jiu, incidența era miercuri de 3,15 cazuri de Covid la mia de locuitori. Sunt aproape 300 de cazuri, din care 22 în rândul minorilor. Tot la nivelul județului Gorj sunt 21 de comune și orașe în scenariul galben.

Doar în şapte localități nu sunt înregistrate cazuri de coronavirus. La nivelul județului Gorj, incidența este de 1,99, respectiv 709 cazuri, din care 45 în rândul minorilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS