4 C
Craiova
duminică, 22 decembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjȘeful SAJ aruncă vina pe siguranța electrică în cazul inspectorului DSP rămas fără ventilator în ambulanță

Șeful SAJ aruncă vina pe siguranța electrică în cazul inspectorului DSP rămas fără ventilator în ambulanță

Conducerea Servicului de Ambulanță Județean(SAJ) Gorj aruncă vina pe siguranța electrică în cazul în cazul inspectorului de sănătate publică Adrian Dobrin rămas fără ventilator în timp ce era transferat la un alt spital. Ulterior, după câteva ore s-a produs și decesul bărbatului care era infectat și coronavirus și se afla în stare gravă.

Adrian Dobrin era șeful Șeful Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul Direcției de Sănătate Publică Gorj. Bărbatul a decedat sâmbătă seară. Adrian Dobrin, avea 48 de ani, și era internat de câteva zile la Spitalul COVID din Târgu-Cărbunești. Din cauză că starea de sănătate a pacientului s-a înrăutățit, sâmbătă a fost luată decizia transferului la Spitalul „Matei Balș”, din București.

În apropiere de Râmnicu-Vâlcea o siguranță a ambulanței a cedat, iar ventilatorul s-a defectat. Bolnavul a fost trecut pe ventilație manuală, până când s-a ajuns la Spitalul Județean din Râmnicu-Vâlcea. Aici, pacientul a fost stabilizat pentru o perioadă. În jurul orei 20,00 Adrian Dobrin a intrat în stop cardio-respirator și s-a produs decesul.

Siguranța e de vină!

Constantin Mitroi, șeful Serviciului de Ambulanță Județean Gorj, a declarat că nimeni nu putea să prevadă momentul exact în care siguranța care controla ventilatorul se va defecta. Acest lucru s-a produs în apropiere de Râmnicu-Vâlcea și un pacient ăîn stare gravă a rămas fără ventilatorul care îl ajuta să respire.

Eforturile personalului de pe ambulanță a făcut ca bărbatul să fie ajutat manual să respire, până când s-a ajuns la cea mai apropiată unitate medicală. În ciuda eforturilor cadrelor medicale din Vâlcea, pacientul nu a mai putut fi salvat. Constantin Mitroi, șeful Serviciului de Ambulanță Județean Gorj, a precizat că salvările beneficiază de mentenanță și că există un contract cu un service auto autorizat.

„Era un bolnav COVID în stare gravă, pe ventilator. A fost preluat sâmbătă la ora 15,02 de la Spitalul din Cărbunești. În apripiere de Râmnicu-Vâlcea o siguranță din tabloul electric al mașinii a cedat. A fost ventilat manual până când s-a ajuns la SJU Râmnicu-Vâlcea, la 17,35.

A fost internat, însă în jurul orei 20,00 a intrat în stop cardio-respirator. Este sarcina personalului să verifice starea ambulanței la plecare. Nu putea însă nimeni să prevadă că va ceda siguranța. Noi avem 5 ambulanțe de acest tip și când este o problema la una se înlocuiește și se trimite la service. Acum s-a întâmplat când era în deplasare. Avem contract cu un service, dar nimeni nu știe când poate ceda o siguranță.”, a declarat Constantin Mitroi.

Prefectul s-a sesizat și vrea să facă un control

Prefectul de Gorj s-a sesizat în urma situației în care a fost implicată autospeciala Serviciului Județean de Ambulanță. Corneliu Răducan Morega ia în calcul trimiterea Corpului de Control la Serviciul Județean de Ambulanță pentru a verifica situația parcului auto și a echipamentelor, precum și contractele de service auto și dacă sunt respectate procedurile cu privire la mentenanța echipamentelor.

În mod normal, toate autospecialele de la Serviciul de Ambulanță Județean Gorj ar trebui să fie verificate temeinic la Inspecția Tehnică Periodică. Teoretic, inclusiv partea electrică a vehicului este controlată în cadrul unei astfel de proceduri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS