-5.5 C
Craiova
miercuri, 15 ianuarie, 2025
Știri de ultima orăLocalScandal pe gunoi în comuna Drăguțești

Scandal pe gunoi în comuna Drăguțești

Localnicii din comuna gorjeană Drăguțești au rămas cu gunoiul neridicat. De câteva zile, firma de salubritate nu a mai ridicat deșeurile de la gospodăriile populației și de la agenții economici.

A fost solicitată o majorare a tarifului, dat fiind faptul că groapa de gunoi de la Târgu Jiu a fost închisă, iar deșeurile sunt transportate la depozitul din Drobeta Turnu-Severin, în județul vecin.

Ion Dumitru Popescu, primarul din Drăguțești, a declarat că este inadmisibil ca firma de salubritate să nu ridice gunoiul în plină pandemie. Edilul a spus că a fost convins să semneze un contract cu firma Supercom în urmă cu puțin timp și a renunțat la operatorul din comuna Bălești cu care avea contract. Primarul dă vina pe șeful Serviciului Județean de Salubritate Gorj, Luis Popa, care este unul dintre artizanii aducerii companiei Supercom în județ. Primarul din Drăguțești îi aduce critici lui Luis Popa și spune că este inadmisibil ce se întâmplă. Cetățenii nu sunt vinovați că groapa de gunoi de la Târgu Jiu a fost închisă.

La Târgu Jiu tarifele rămân nemodificate

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat că în municipiul tarifele rămân neschimbate, deocamdată. La un moment dat și compania de salubritate din municipiu, Polaris, amenințase că nu o să mai ridice gunoiul. O zi chiar s-a întâmplat acest lucru. Ulterior, s-a ajuns la o înțelegere și deșeurile au fost ridicate, iar prețul nu a mai fost majorat.

Marcel Romanescu a declarat că nu este deloc surprins de situația de la Drăguțești, comună de lângă Târgu Jiu.

„Dacă la Târgu Jiu am reușit să menținem deocamdată sub control prețul pentru ridicarea gunoiului menajer, în județul Gorj problema ia amploare și totul se sparge în capul primarilor. Ca în orice scandal de amploare, încep, totuși, să iasă la iveală niște nume.

Oamenii nu pot fi mințiți la nesfârșit și se poate observa cum anumite personaje ies la suprafață. Nu poți să sari dintr-o barcă în alta, să schimbi funcții și să speri că oamenii uită cu ce te-ai ocupat în ultimii ani. Nu poți arunca vina în ograda unor primari, în condițiile în care ai condus atâta amar de vreme societatea Polaris. Și nu o spun eu, o spune colegul de partid al persoanei în cauză. Nu vreau să arăt vinovați! Subliniez doar că gunoiul iese mereu la suprafață. Și să nu uităm încă un lucru deosebit de important: atunci când apare o problemă ca cea a depozitului de gunoi de la Târgu Jiu, nu arunci un județ întreg în haos, iar apoi arăți cu degetul spre alții să rezolve problema.

Nu am fost trimiși în funcții pentru a pedepsi populația, ci pentru a o ajuta. Se pare că unii au uitat asta și în loc să caute soluții, pun oamenii în situații critice, apoi aruncă vina asupra altora. Nu e demn! Este ușor să închizi, să desființezi, să înfierezi. Dar s-a gândit cineva la cetățeni? La problemele miilor de cetățeni pe care șicanele acestor personaje cu pretenții de politicieni le-au provocat? Evident, nu!”, a declarat Marcel Romanescu.

De precizat că Luis Popa și edilul din Drăguțești sunt colegi de partid, respectiv în PSD.

Luis Popa promite ecologizare

Luis Popa, directorul Serviciului Județean de Gestionare a Deșeurilor, din cadrul Consiliului Județean Gorj, a declarat că a discutat cu primarul din Drăguțești și a fost găsită o soluție rapidă pentru strâgerea gunoiului.

„În urma discuției purtate marți cu primarul localității Dragutești, Dumitru Ion Popescu, la sfârșitul acestei săptămâni va avea loc o acțiune de ecologizare în această localitate, acțiune la care voi participa alături de colegii mei”, a precizat Luis Popa.

Nu se știe însă ce se va întâmpla în continuare cu gunoiul localnicilor din Drăguțești și dacă tarifele vor rămâne la fel.

De amintit că depozitul de gunoi din Târgu Jiu are suspendată autorizația de mediu pentru că poluează olfactiv orașul.

Firma Polaris Mediu construiește o stație de biogaz pentru a elimina poluarea și pentru a reintra în posesia autorizației. Instalația ar trebui să fie gata peste două luni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS