De astăzi va începe montarea noilor conducte pe tronsonul VI al firului II Isvarna – Craiova. Proiectul privind reabilitarea tronsonului VI din conducta de aducțiune Isvarna – Craiova, Firul II, este parte a Masterplanului de apă şi apă uzată al judeţului Dolj în valoare de 445,8 milioane de euro. Lucrările de început se vor derula pe raza comunei Işalniţa.
Informaţia a fost oferită, aseară, de primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu. „După ce probele efectuate în urmă cu două săptămâni s-au dovedit un succes, constructorul a primit „undă verde”, iar de mâine (astăzi – n.r.) începe efectiv montarea noilor conducte pe tronsonul VI al firului II Isvarna – Craiova, pe raza localității Ișalnița“, a anunţat edilul Craiovei.
„Reabilitarea conductei existente (în lungime de 8,544 km pe CL22), presupune, practic, introducerea unor conducte noi prin cea veche, dar care să reziste la presiuni de 10, respectiv 12 bari. Pentru ca toată această operațiune să fie posibilă, conducta a fost golită și predată constructorului, care a curățat-o și a verificat-o pe interior cu camere video. S-a împărțit proiectul în șapte sub-tronsoane, pentru facilitarea lucrărilor, s-au săpat gropile de lansare și de recepție a noilor țevi, iar testele făcute de constructor au ieșit bine, astfel că s-a autorizat demararea lucrărilor. În anul 2023, toată Craiova va fi alimentată cu apă de izvor“, a scris Lia Olguţa Vasilescu pe pagina sa de Facebook.
Tronsonul VI al firului II Isvarna – Craiova, lucrări în valoare de 11 milioane de euro
Lucrările la aducțiunea de apă Isvarna – Craiova, Firul II, au o valoare de 54.403.620,10 lei, fără TVA (aproximativ 11 milioane de euro) şi sunt executate de asocierea Elsaco Electronic SRL (lider de asociere) – Ecoapa Design SRL. Contractul include atât proiectare, cât și execuția. Firmele au avut patru luni la dispoziție pentru întocmirea Proiectului Tehnic, obligație de care s-au achitat.
Lucrările la firul II de aducțiune Isvarna – Craiova au o valoare totală de peste 117 milioane de euro, iar la finalul lucrărilor va fi asigurată apă de cea mai bună calitate pentru Craiova și alte 6 localități din Dolj: Brădești, Coțofenii din Față, Almăj, Ișalnița, Șimnicu de Sus și Filiași. În proiect sunt incluse şi opt localităţi din judeţul Gorj: Rovinari, Brănești, Câlnic, Godinești, Plopșoru, Telești, Tismana și Țânțăreni. Investiția presupune reabilitarea a 27,4 kilometri de conductă și construirea altor 96,4 kilometri și a fost împărțită în şase contracte de lucrări.