4 C
Craiova
duminică, 22 decembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDRDP Craiova, dispusă să dea 2,8 milioane de euro pentru sensuri giratorii

DRDP Craiova, dispusă să dea 2,8 milioane de euro pentru sensuri giratorii

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova a demarat, săptămâna trecută, procedura de achiziţie a unor insule centrale modulare pentru realizarea mai multor sensuri giratorii.

Licitaţia este pentru un acord cadru pe un an şi se referă la achiziţie cu transport şi montaj a insulelor respective. Valoarea totală estimată a contractului este de 11.493.701,64 lei fără TVA, adică 2,8 milioane de euro cu TVA, pentru minimum două contracte subsecvente. Insulele centrale modulare solicitate trebuie să fie din beton, sensurile giratorii urmând să fie amplasate „pe sectoarele de drumuri cu grad scăzut al siguranței rutiere în vederea reamenajării intersecțiilor la nivel a drumurilor naționale cu drumuri publice“, după cum se arată în anunţul de participare.

Procedura se referă la cinci tipuri de insule centrale modulare pentru realizarea de sensuri giratorii. Potrivit caietului de sarcini, este vorba de insule modulare cu diametrul de 6 metri, 12 m, 16 m, 24 m şi 26 m, toate confecţionate din beton. DRDP Craiova nu precizează câte astfel de sensuri giratorii vrea să amplaseze şi pe care din drumurile naţionale din Oltenia aflate în administrarea instituţiei.

Sensurile giratorii vor fi minim cinci, toate cu butoni luminoşi LED cu încărcare solară

Cert este că vor fi minimum cinci sensuri giratorii, câte unul din fiecare tip (ca diamentru).

DRDP Craiova vrea să amplaseze mai multe sensuri giratorii din beton în intersecţiile de pe drumurile naţionale pe care le administrează. Sensul giratoriu de pe DN 6, la Cârcea.
DRDP Craiova vrea să amplaseze mai multe sensuri giratorii din beton în intersecţiile de pe drumurile naţionale pe care le administrează. Sensul giratoriu de pe DN 6, la Cârcea.

„Cantitatea necesară de sensuri giratorii modulare este de minim o bucată din fiecare tip. Insulele centrale modulare pentru realizarea sensurilor giratorii vor fi dotate cu sistem de iluminat alcătuit din butoni luminoşi LED cu încărcare solară. Insulele modulare vor fi aranjate din punct de vedere peisagistic pentru a se încadra în zona în care va fi montat sensul giratoriu“, se mai menţionează în caietul de sarcini.

DRDP Craiova vrea termen scurt de montaj și garanţie extinsă

DRDP Craiova a ales drept criteriu de atribuire a acordului cadru de 2,8 milioane de euro „cel mai bun raport calitate – preţ“. Componenta financiară va conta, însă, doar în procent de 60%. Direcţia va ţine cont la desemnarea ofertei câştigătoare şi de perioada de garanţie oferită (20%). Aceasta nu trebuie să fie mai mică de patru ani, punctaj maxim urmând să obţină furnizorul care va oferi o garanţie de minim şase ani.

Pentru restul de 20% din ofertă va conta perioada de montaj. Cu cât aceasta va fi mai scurtă, cu atât punctajul va fi mai mare. „Pentru oferirea de către furnizor a unei perioade de montaj de maxim 7 zile se va obţine punctajul maxim. Perioada de montaj va curge după perioada de producere a insulelor centrale modulare, care este de 30 zile“, se precizează în anunţul de participare. Perioada de montaj nu poate depăşi, însă, 21 de zile.

Durata de viaţă estimată pentru aceste insule centrale modulare pentru realizarea sensurilor giratorii este de minimum 25 de ani, în condiţii de exploatare normală. DRDP Craiova susţine în anunţ că va încheia minimum două contracte subsecvente, valoarea maximă a unui contract fiind de 3.266.340 de lei, fără TVA. Termenul limită pentru primirea ofertelor este data de 25 mai.

Parcare de 440.000 de euro pe DN 6, la Cârcea

Tot săptămâna trecută, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova a mai lansat o procedură de achiziție publică. De data asta, pentru realizarea unei parcări pe DN 6 Alexandria – Craiova. Lucrările se vor executa la kilometrul 220 al drumului național mai sus amintit. Mai exact, între km. 219+765 și km. 220+186. „Parcarea se află pe DN 6, pe teritoriul comunei Cârcea, la ieșirea dinspre est din municipiul Craiova, pe partea dreaptă în sensul de mers dispre Alexandria spre Craiova“, se menționează în anunțul de participare.

Ce lucrări trebuie să execute constructorul? Potrivit caietului de sarcini, ofertantul câștigător trebuie să amenajeze terenul, să se ocupe de relocarea sau protecția rețelelor de utilități, să construiască parcarea din beton, să realizeze benzile de accelerare/deccelerare, o rigolă între parcare și drumul național, trotuarul și un spațiu verde. Termenul de execuție este de trei luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Valoarea estimată a achizitiei este de 1.808.835,87 lei fără TVA, adică 440.000 de euro cu TVA. Din această sumă, 143.312 lei fără TVA reprezintă cheltuieli estimate pentru relocarea/protecția utilităților. Oferta cu cel mai bun raport calitate – preț va fi desemnată câștigătoare. Aici, componenta financiară va conta în procent de 85%, diferența fiind făcută de perioada de garanție oferită. Puntaj maxim va primi firma care va oferi o garanție de cinci ani, însă garanția minimă trebuie să fie de trei ani. Termenul limită pentru primirea ofertelor este data de 27 mai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS