Cetățenii din Gorj sunt obligați să se racordeze la rețeaua de canalizare, acolo unde aceasta este disponibilă.
Aparegio Gorj, operatorul de apă și canal dn Gorj, a transmis o adresă potrivit căreia persoanele fizice sau juridice care au sisteme proprii de alimentare cu apă sunt obligate să se racordeze la canalizare dacă nu dețin stații de epurare.
Aparegio îi amenință pe cetățenii care nu vor proceda astfel cu amenzi de până la 4.000 de lei.
„Având în vedere Contractul de delegare a serviciilor publice de alimentare cu apă și de canalizare 219/2008 în baza căruia operatorul regional Aparegio Gorj SA își desfășoară activitatea, conform legislației în vigoare – Legea nr. 241/2006 cu completările și modificările ulterioare, utilizatorii au următoarele obligații: (Art. 31, alin. 14) Utilizatorii, persoane fizice sau juridice, inclusiv cei care au sisteme proprii de alimentare cu apă, au obligația de a se racorda la sistemele publice de canalizare existente sau nou-înființate dacă aceștia nu dețin stații de epurare avansată care respectă condițiile de descărcare a apelor epurate în mediul natural (Art. 39, alin. 5). Constituie contravenție nerespectarea de către utilizatori a prevederilor art. 31 alin. 14 și se sancționează cu amendă de la 2.000 lei la 4.000 lei. Prin urmare, toate persoanele fizice și juridice au obligatia de a se racorda la sistemele publice de canalizare existente”, conform Aparegio Gorj.
Firma respectivă nu mai poate fi controlată de asociații din ADIA. A primit toate avizele necesare pe bandă rulantă când în ultimul an a propus majorarea tarifelor la apă și canal. Din cel mai mic preț la apă și canal din țară, locuitorii din Târgu Jiu, de exemplu, au ajuns să achite printre cele mai mari tarife.