21.7 C
Craiova
duminică, 8 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFie ploaie, fie soare, gropile ies la-naintare

Fie ploaie, fie soare, gropile ies la-naintare

Gropile se înmulţesc în Craiova, indiferent de condiţiile meteo şi de momentul în care a fost turnat asfaltul. În plus, o mare problemă în oraşul nostru sunt gurile de canal, care nu sunt aduse la acelaşi nivel cu stratul de asfalt.

La o simplă plimbare cu maşina prin oraş poţi observa, cu uşurinţă, deficienţele care ţin de asfaltarea prost făcută. Gropi apărute imediat după asfaltare, guri de canal rămase deasupra sau sub nivelul asfaltului sau denivelări care te fac să simţi goluri în stomac dacă nu le observi la timp. De exemplu, dacă treci cu maşina pe strada Păltiniş, experineţa este destul de neplăcută. Asta din cauza nenumăratelor guri de canal, care nu sunt la acelaşi nivel cu asfaltul. Aşadar, maşina „ţopăie“ pe toată lungimea acestei artere.

Se sparge asfaltul în unele zone pentru verificări la reţeaua de canal

După ce, în ultima perioadă, au avut loc mai multe probleme din cauza reţelei de canalizare (vezi AICI ), SC Compania de Apă Oltenia SRL face verificări în tot oraşul. Astfel, în zonele unde se găsesc deficienţe, se fac săpături. Joi, pe strada Mihai Viteazul, în zona Colegiului Naţional Elena Cuza, era încercuită cu balize o suprafaţă destul de mare a străzii.

„Compania de Apă a făcut nişte verificări în zonă. În proximitatea Colegiului Elena Cuza s-au găsit cămine de utilităţi scoase din uz. Practic, sunt nişte cămine nefolosite, nu sunt nici ale CEZ-ului, nici ale Termoficării. Ele s-au casat şi se lucrează pentru refacerea carosabilului pentru a se putea circula. Se fac verificări la reţeaua de canalizare din tot oraşul, după evenimentele neplăcute care au mai avut loc în ultima vreme în Craiova. O parte din muncitorii CAO iau la rând toate străzile din oraş. Acolo unde observă că ceva nu este în regulă se fac săpături pentru a se face reparaţiile necesare“, au declarat reprezentanţii CAO.

Gaură în asfalt, imediat după finalizarea lucrării

Zilele trecute a apărut o postare pe reţelele de socializare legată de o groapă apărută în asfaltul proaspăt turnat. Fotografiile din postare erau făcute pe strada Spaniei, între blocuri. În poze se vedea cum o gaură a apărut, din senin, în apropierea unui canal. De asemenea, se observă că lucrarea a fost făcută foarte recent, după culoarea bitumului. Ieri (n.r. joi), groapa era deja peticită. Însă, rămâne întrebarea: cum se fac aceste lucrări astfel încât apar probleme atât de rapid?
O situaţie similară se află pe Bulevardul Carol I, în apropierea celor două sensuri giratorii de la intersecţiile cu străzile Păltiniş şi Fraţii Goleşti. Pe partea stângă, pe direcţia Universitate – Gară, strada începe să se prăbuşească chiar la rădăcina unui copac. Arborele s-a aplecat deja şi sub el se poate vedea un crater destul de mare.

Atenţie, denivelare cu emoţii!

Pe strada Împăratul Traian, exact în faţa Bisericii din cartierul Valea Roşie, şoferii au parte de goluri în stomac. O denivelare destul de mare a apărut în carosabil, de ceva vremea, iar până acum nimeni nu a intervenit să rezolve problema. Şoferii sunt nevoiţi să limiteze viteza foarte mult pentru ca hopul să nu se simtă foarte puternic. „E imposibil de evitat denivelarea aceasta pentru că s-a format pe tot sensul care duce spre strada Spania. De multe ori se face aglomeraţie pentru că trebuie să mergi foarte încet“, a spus un şofer care tranzita zona respectivă.

Şi pe strada Libertăţii, la intersecţia cu strada Transilvaniei, chiar în faţa Secţiei 1 de Poliţie, o suprafaţă destul de mare de asfalt a fost decopertată şi nu s-a mai revenit asupra ei pentru reparaţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS