4 C
Craiova
duminică, 22 decembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalCJ Dolj investește pentru a scăpa de „rușinea” de la limitele județului

CJ Dolj investește pentru a scăpa de „rușinea” de la limitele județului

CJ Dolj investește pentru a scăpa de ,,rușinea” de la limitele județului. Ședința ordinară de joi a Consiliului Județean (CJ) Dolj a început cu o stare de bună dispoziție, dar fără confortul scaunului obișnuit. Unii consilieri confuzi și-au căutat noile locuri minute bune și, când le-au găsit, nu s-au abținut de la ironii.

Printre cele mai importante puncte pe ordinea de zi a consilierilor doljeni s-a aflat premierea celor șase elevi care au obținut media 10 la examenul de Bacalaureat și la cel de Evaluare Națională și punctul care viza alocarea sumei de 500.000 de lei din buget pentru continuarea lucrărilor, care nu se mai termină, la Catedrala ,,Sfântul Ioan Botezătorul” din Craiovița Nouă. De asemenea, a fost aprobată documentația tehnico-economică a două drumuri foarte importante ale județului Dolj, dar și rectificarea listei de investiții pentru Aeroportul Internațional Craiova.

Astfel, a fost aprobată Documentația tehnico-economică – faza DALI – pentru obiectivul de investiții ,,Modernizare DJ 652B, DN 65C – Călinești, limita cu Județul Olt, km 0 – 4+430. Lucrările de execuție se întind pe 12 luni, iar suma totală a investiției este de 16.351.827,36 de lei (inclusiv TVA).

Marian Irinei: „Comunitatea de acolo chiar are nevoie de acest drum”

Unul dintre consilierii județeni a fost foarte încântat că a intrat și acest obiectiv pe lista de priorități, considerându-l o rușine pentru județ.

Marian Irinei, consilier judeţean din partea PNL
Marian Irinei, consilier judeţean din partea PNL

„Salut și eu introducerea acestui proiect pe ordinea de zi, chiar dacă e un pas mic. Vă amintiți, la constituirea bugetului am solicitat introducerea acestui proiect și susținerea lui. Spun pași mici, pentru că din 2018 de când au fost făcute nota conceptuală și tema de proiectare, abia acum am reușit să-l introducem pe ordinea de zi. Sper să găsiți și resursele necesare, pentru că știu că este costisitor.

Comunitatea de acolo chiar are nevoie de acest drum. Este o rușine pentru noi, pentru județul Dolj. Pentru că la limita cu Olt este asfaltat, dar când începe județul Dolj acolo nu există asfalt și drumul este impracticabil, chiar și pentru cei care au probleme și trebuie să vină ambulanţa. E un pas. Mă bucur că astăzi (joi, n.r.) aprobăm faza DALI”, a spus Marian Irinei, consilier judeţean din partea PNL, cel care a avut inițiativa introducerii acestui proiect pe ordinea de zi încă de la constituirea bugetului județului pentru anul 2021.

CJ Dolj investește pentru a scăpa de ,,rușinea” de la limitele județului. Cosmin Vasile: „Sunt două drumuri pe care le vom depune pe proiecte europene“

Tot în ședința de joi a fost aprobată și Documentația tehnico-economică – faza DALI -, pentru obiectivul de investiții ,,Modernizare DJ 606 A Breasta – Obedin – Mihaița – Potmelțu – Coțofenii din Dos – Scaiești – Valea lui Pătru – Salcia – Argetoaia – (DJ 606C) – Iordăchești – Piria – Județul Mehedinți, km 0-43+226”. Valoarea acestuia este de 221.217.450 de lei (inclusiv TVA). Modernizarea are ca termen de execuție 24 de luni.

Cosmin Vasile, președintele CJ Dolj, a explicat că singura cale prin care aceste drumuri vor putea fi făcute o reprezintă banii europeni. „Sunt două drumuri, cele mai mari drumuri, ca lungime, care nu au intrat în reabilitare. Este acest drum Craiova – Breasta – Argetoaia și drumul Mischii – Pielești – Teslui – limita județului Olt. Pe ambele le pregătim pentru Programul Operațional Regional, care sperăm că în acest an sau la începutul anului viitor va fi deschis. Sunt două drumuri pe care le vom depune pe proiecte europene. Sunt și mari, peste 40 de km. Numai banii europeni ne ajută să le facem”, a spus Cosmin Vasile.

La final, la propunerea lui Marian Irinei, consilierii au aprobat ca ședințele Consiliului Județean Dolj să fie transmise live pe pagina de Facebook a CJ, pentru a putea fi urmărite și de cetățeni. Tot Irinei a fost cel care a propus ca pe lângă premiile în bani acordate elevilor din Dolj care obţin nota maximă la examenele naţionale să fie recompensaţi financiar şi profesorii acestora.

Marina Andrei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS