23.4 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalCampionatul Mondial al câinilor de salvare se mută în noiembrie

Campionatul Mondial al câinilor de salvare se mută în noiembrie

Campionatul Mondial al câinilor de salvare – la individual se mută în noiembrie, odată cu competiţia pe echipe.

Craiova nu va mai găzdui, luna viitoare, Campionatul Mondial de Salvare al IRO (Organizația Mondială a Câinilor de Salvare) – individual. Evenimentul se afla la a treia ediţie în Bănie şi urma să aibă loc în perioada 22-26 septembrie pe stadionul de atletism, la Hipodrom şi în zona Aeroportului Craiova. La competiţie erau aşteptaţi peste 200 de participanți, dar evenimentul chinologic a fost anulat. Motivul: instabilitatea sanitară din această perioadă, de la nivel mondial.

Astfel, în şedinţa de joi a Consiliului Local Craiova a fost revocată hotârârea din urmă cu două luni prin care se aproba asocierea între Municipiul Craiova și Asociaţia „Centrul Naţional de Educare Canină”, în vederea organizării competiţiei mai sus menţionate.

„Prin adresele nr. 137603/04.08.2021 și 139087/06.08.2021, Centrul Naţional de Educare Canină a solicitat anularea evenimentului prevăzut a se desfășura în perioada 22 – 26 septembrie 2021, din cauza instabilității sanitare din această perioadă la nivel mondial, incertitudine generată de pandemia de COVID 19“, se explică în raportul ataşat proiectului de hotărâre aprobat joi. Suma de 12.500 de lei alocată pentru Campionatul Mondial al câinilor de salvare, reprezentând cheltuieli pentru transport, cazare și masă, a rămas la dispoziţia Serviciului de Imagine al Primăriei Craiova.

Campionatul Mondial al câinilor de salvare, două competiţii într-una singură

Tot în urma asocierii dintre municipiul Craiova şi Centrul Naţional de Educare Canină, în Bănie este programat să se desfăşoare, în perioada 4 -7 noiembrie, Campionatul Mondial de Salvare al FCI, pe echipe. Locaţiile vor fi aceleaşi, contribuţia municipalităţii pentru organizarea acestui eveniment fiind de 23.840 de lei (transport, cazare și masă). Centrul Naţional de Educare Canină a informat primăria că în cadrul competiţiei din noiembrie se va desfăşura şi Campionatul Mondial de Salvare al IRO, individual.

„În urma discuţiilor cu Federaţia Chinologică Internaţională s-a stabilit la nivel mondial ca toţi cei calificaţi pentru Campionatul Mondial la individual să participe la Campionatul Mondial de Salvare pe echipe. Astfel, vom avea două evenimente într-unul singur“, se arată în adresa trimisă primărie de Centrul Naţional de Educare Canină.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS