1.8 C
Craiova
vineri, 22 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljGarajele demolate în Craiova lasă dezastru în urmă

Garajele demolate în Craiova lasă dezastru în urmă

Poliţia Locală a început, de câteva săptămâni, a amplă acţiune de demolare a garajelor construite ilegal pe domeniul public din Craiova. Până aici, toate bune şi frumoase. S-a mers pe teren, s-au dat jos construcţiile ilegale. Însă, aşa cum se întâmplă de obicei în România, lucrurile au fost făcute pe jumătate. Pe locurile fostelor garaje au rămas gunoaie, moloz, fier beton, o parte din ziduri sau fundaţiile. Practic, demolarea a început în forţă, mai ales atunci când acţiunea a fost publicată pe Facebook, însă nu a fost dusă la bun sfârşit.

Demolarea garajelor în Sărari, făcută de mântuială

Poliţia Locală din Craiova a devenit foarte activă pe Facebook. Instituţia face postări zilnice cu anumite acţiuni pe care le desfăşoară. Unele dintre postări au arătat cum mai multe garaje din oraşul nostru, care nu aveau autorizaţie, au fost demolate. Din păcate, însă, în zonele unde aceste garaje au fost puse la pământ, a rămas în urmă dezastru.

În cartierul Sărari, în zona blocurilor K, s-au făcut demolări de garaje. Pe adresa redacţiei GdS au venit sesizări legate de faptul că molozul rămas a zăcut în jur de trei săptămâni în parcare. Ieri (n.r. luni) mormanele de moloz fuseseră ridicate, însă acolo există o altă problemă. Pe locul unui garaj demolat au rămas plase din fier care fuseseră băgate în beton şi care acum stau ridicate în aer. În plus, acolo au rămas în urme pietre mari şi gunoaie. Acele plase din fier anulează un loc de parcare şi sunt un real pericol pentru copiii care ies la joacă. „Ei spun că fac un lucru bun. Şi chiar este un lucru bun să demoleze aceste garaje care erau construie abuziv. Însă, modul în care se face demolarea şi ce rămâne în urmă lasă mult de dorit“, a spus o femeie care locuieşte foarte aproape de parcarea respectivă.

Strada Florilor, urâţită de garajele demolate

Şi în imediata apropiere a Grădinii Botanice, pe strada Florilor, urmele lăsate de demolarea garajelor urâţesc peisajul şi arată că şi acolo treaba a fost făcută de mântuială. Au fost doborâţi doar pereţii din faţă şi cei laterali ai garajelor. Cei din spate au rămas în picioare, iar din pământ ies mai multe ţevi metalice. Pe aceeaşi stradă, pe locul a două foste garaje au rămas gunoaie, moloz şi chiar un vas de toaletă de toată frumuseţea. „Arată jalnic zona aceasta cu garajele demolate. Unul a rămas în picioare, dar nu mai are uşi. Aici, unii „binevoitori“ au aruncat tot felul de gunoaie. Şi în partea aceasta, unde au fost doborâte garajele este o grămadă de gunoi. Uitaţi şi dumneavoastră, e şi un wc şi un cauciuc de maşină. Şi poliţia locală este de vină, dar şi oamenii care aruncă gunoiul peste tot. Nu înţeleg, totuşi, dacă tot se apucă să le demoleze, de ce nu a fost făcut planul în aşa fel încât să fie şi refăcute zonele acestea, să arate frumos“, a spus un craiovean care locuieşte pe Strada Florilor.

Gazeta de Sud a întrebat Poliţia Locală a Municipiului Craiova dacă verifică situaţia zonelor în care au fost făcute demolări, însă până la închiderea ediţiei nu am primit niciun răspuns.

Garajele de pe Grigore Pleşoianu, ca ghenele de gunoi

Garajele aflate pe domeniul public, pe Strada Grigore Pleşoianu, încă sunt în picioare. Însă, oamenii din zonă aşteaptă demolarea acestora şi se plâng că sunt focare de infecţie. Într-adevărat, pe această stradă sunt destul de multe astfel de amenajări, iar unele dintre aceste garaje arată ca nişte ghene de gunoi. Toate sunt închise cu lacăte. Cei care le-au ridicat, în majoritatea cazurilor ilegal, au pus stăpânire pe locurile de parcare de pe domeniul public.
„Ar trebui să vină cât mai repede poliţia şi să le demoleze. De zeci de ani este această situaţie. Unii au mereu locul de parcare asigurat, în timp ce alţii parchează pe unde apucă. În plus, unele dintre aceste garaje sunt focar de infecţie. Tot ce nu le mai trebuie prin casă pun în garaje, nu le aruncă“, a spus un bărbat care locuieşte pe strada Grigore Pleşoianu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS