Noapte de foc pentru pompierii Detașamentului Caracal. În aproximativ șase ore, aceștia au acționat pentru lichidarea a două incendii, izbucnite la locuințe din comuna Traian și municipiul Caracal.
Potrivit ISU Olt, alarma s-a dat în jurul orei 03.30, când un apel la 112 anunța un incendiu la o casă din comuna Traian. La locul evenimentului s-au deplasat două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD. În momentul sosirii pompierilor, incendiul se manifesta la acoperișul casei și la bunurile din două încăperi.
Proprietara locuinței, în vârstă de 56 de ani, a fost asistată de echipajul SMURD și transportată la CPU Caracal, cu atac de panică. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite, fiind afectate acoperișul casei, pe 50 de metri pătrați și bunurile din două camere de locuit. Cauza probabilă a incendiului a fost jarul căzut din sobă.
Noapte de foc pentru pompierii din Caracal. O nouă casă în flacări
La scurt timp după finalizarea intervenției, pompierii din Caracal au fost solicitați să intervină, în municipiul Caracal, tot la un incendiu de locuință. La locul evenimentului s-au deplasat două autospeciale de stingere, un autocamion de intervenție și un echipaj SMURD. La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la acoperișul casei și la tavanul unei camere de locuit.
Proprietara, în vârstă de 60 de ani, cu atac de panică, a fost preluată de echipajul SMURD și transportată la CPU Caracal. În urma incendiului au ars acoperișul casei, pe circa 100 de metri pătrați și tavanul unei camere de locuit, pe aproximativ 12 metri pătrați. Cauza probabilă a incendiului a fost coșul de fum neizolat față de materialele combustibile.
Cum eviți producerea unui incendiu
Pompierii reamintesc principalele măsuri de prevenire a incendiilor provocate de sistemele de încălzire și coșurile de fum:
• Înainte de utilizare, sobele trebuiesc verificate, reparate şi curăţate pentru a fi în perfectă stare de funcţionare;
• În faţa uşiţelor de alimentare a sobelor, pardoseala combustibilă se protejează cu tablă metalică având dimensiunile de cel puțin 0,70 x 0,50 m;
• Nu se vor aşeza în apropierea sobei sau pe aceasta materiale combustibile;
• Cenuşa şi jarul provenite de la sobe vor fi depozitate într-un loc special amenajat;
• Verificarea, curăţarea şi repararea, dacă este cazul, a coşurilor de fum se va efectua de către o persoană specializată;
• Coşurile, burlanele şi canalele de fum vor fi izolate faţă de elementele combustibile ale pereţilor, planşeelor şi acoperişurilor;
• În podul casei, coşul de fum va fi obligatoriu tencuit, pentru a nu prezenta fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere.