-1.3 C
Craiova
luni, 23 decembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrimarii din Dolj ies din ADI Salubris

Primarii din Dolj ies din ADI Salubris

Primăriile din Dolj fug din ADI Salubris. Asociația de Dezvoltare Intercomunitară SALUBRIS DOLJ a fost înființată în anul 2013 ca asociere între Consiliul Local al municipiului Craiova, Consiliul Local al comunei Ișalnița și Consiliul Local al comunei Vârvoru de Jos, în vederea derulării proiectului de interes public comun „Managementul Integrat al deșeurilor solide”. Ulterior, numărul asociaţilor a ajuns la 13, iar asociaţia avea patru angajaţi.


A.D.I. SALUBRIS Dolj are delegată gestionarea sistemului de management al deșeurilor și are rolul de a monitoriza derularea activității de colectare și transport a deșeurilor în municipiul Craiova, orașul Bechet și comunele: Almăj, Bucovăț, Breasta, Ișalnița, Vârvoru de Jos, Ghercești, Malu Mare, Șimnicu de Sus, Ţuglui, Mischii, Coşoveni. Ca membru în această asociere fiecare primărie trebuia să cotizeze cu o sumă de bani pentru constituirea patrimoniului Asociaţiei care a fost iniţial de 14.000 de lei. Fiecare comună a venit cu o contribuţie de 1.000 de lei, iar Craiova cu 8.000 de lei. Totodată, cotele parte de contribuţie a membrilor, reprezentând 0,3 euro/locuitor/an. În cele din urmă primarii au ajuns la concluzia că nu au nici „un beneficiu” de pe urma acestei asocieri şi au optat să se retragă.

Almăj, Breasta, Bucovăț şi Șimnicu de Sus pleacă din ADI Salubris

Drept urmare, începând cu data de 1 martie se retrag din cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Salubris Dolj comuna Almăj, Breasta, Bucovăț şi Șimnicu de Sus. Retragerea acestora va duce şi la modificarea statutului acestei Asociaţii.

„Nu am avut nici un beneficiu din această asociere. Plătim şi o cotizaţie către această Asociaţie. Eu am înţeles că se va desfiinţa şi am decis să ne retragem”, spune primarul localităţii Breasta.


La rândul său primarul comunei Bucovăţ spune:

„Ne-au întrebat ei dacă vrem să rămânem sau să ieşim. Atâta timp cât noi nu avem nici un rol în această asociaţie, am hotărât să ne retragem. Plăteam în jur de 7.000 de lei pe an, o cotizaţie. Noi tot aprobam tot felul de hotărâri, era permanent o responsabilitate. Am intrat în schimb în Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Asociaţia Metropolitană de Transport Public Craiova”care mi se pare mult mai bună”, spune primarul comunei Bucovăţ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS