Sute de apartamente din cartierul craiovean Sărari au de luni bune apă tulbure la robinet. Craiovenii au tot făcut sesizări către operatorul de apă şi canal, dar apa tot murdară a rămas. În plus, locatarii spun că nici cu presiunea la apă nu stau prea bine, dar plătesc un preţ destul de piperta pentru fiecare mc de apă pe care îl aruncă la canal.
Sunt trei, patru luni de când în zeci de blocurile din cartierul Sărari la robinet apa este tulbure. Locatarii deschid robinetul la bucătărie sau la baie şi pe conductă vine apă murdară, plină cu mâl şi rugină. Sunt în această situaţie proprietarii din Asociaţia de proprietari 1 și 2 Sărari – Mircești.
Proprietarii sunt revoltaţi. Au oprit apă în sticle ca să dovedească operatorului ce fel de apă le este furnizată la robinet din reţeaua oraşului. Unii dintre locatari spun că din cauza acestei ape cu mâl şi rugină li s-au stricat maşinile de spălat. Nemulţumirea lor este îndreptăţită deoarece nu pot folosi apa din reţea nici măcar pentru spălat. Nu se pune mai pune problema de băut sau preparat hrana.
Această stare de fapt este confirmată de preşedintele asociaţiei de proprietari şi el locatar în blocurile în care la robinet curge apă cu mâl.
Şi la noi este apa galbenă şi fără presiune
O situaţie similară este şi în asociaţia de proprietari învecinată. Locatarii se plâng de apa murdară care curge la robinet, dar şi de presiunea slabă. Oamenii spun că la etajele superiaore, apa ajunge cu greu. Au procedat întocmai ca locatarii din asociaţia vecină. Angajaţii de la CAO au luat mostre de apă, dar un răspuns clar sau o rezolvare nu au găsit.
Depunerile sunt de vină
Compania de Apă Oltenia dă vina pe consumul mare de apă, dar şi depunerile care sunt pe conductele care transportă apă către populaţie. Explicaţia este una bizară, cu alte cuvinte operatorul nu face faţă consumului de apă solicitat de populaţie şi foarte grav, pe conductele care duc apă în casele craiovenilor sunt „depuneri”.