6.2 C
Craiova
joi, 19 decembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSute de apartamente din Craiova primesc apă murdară la robinet

Sute de apartamente din Craiova primesc apă murdară la robinet

Sute de apartamente din cartierul craiovean Sărari au de luni bune apă tulbure la robinet. Craiovenii au tot făcut sesizări către operatorul de apă şi canal, dar apa tot murdară a rămas. În plus, locatarii spun că nici cu presiunea la apă nu stau prea bine, dar plătesc un preţ destul de piperta pentru fiecare mc de apă pe care îl aruncă la canal.

Sunt trei, patru luni de când în zeci de blocurile din cartierul Sărari la robinet apa este tulbure. Locatarii deschid robinetul la bucătărie sau la baie şi pe conductă vine apă murdară, plină cu mâl şi rugină. Sunt în această situaţie proprietarii din Asociaţia de proprietari 1 și 2 Sărari – Mircești.


„Apa este tulbure. Locatarii se plâng. Noi, la adunarea generală, am chemat reprezentanţii Companiei de Apă, ne-au spus că vor face tot posibilul să remedieze situaţia, că vor urmări reţeaua de apă să vadă de unde pleacă această apă murdară”, spune adminsitratorul Asociaţiei de proprietari 1 Sărari-Mirceşti, Manuela Cotoi.

Administratorul Asociaţiei de proprietari 1 Sărari-Mirceşti


Proprietarii sunt revoltaţi. Au oprit apă în sticle ca să dovedească operatorului ce fel de apă le este furnizată la robinet din reţeaua oraşului. Unii dintre locatari spun că din cauza acestei ape cu mâl şi rugină li s-au stricat maşinile de spălat. Nemulţumirea lor este îndreptăţită deoarece nu pot folosi apa din reţea nici măcar pentru spălat. Nu se pune mai pune problema de băut sau preparat hrana.


„Apa este tulbure de peste trei luni. Mie mi s-a stricat maşina de spălat. Eu am oprit apă cu mâl în sticle şi cei de la CAO nu au luat probe. Când au venit ei, apa era limpede. Dacă se sparge o conductă, ei vin şi pun manşoane. Apa nu se poate bea. Cei de la Companie s-au mirat când le-am spus că eu beau apă de la robinet. Eu am bani să cumpăr mereu apă de băut?”, spune o locatară.


Această stare de fapt este confirmată de preşedintele asociaţiei de proprietari şi el locatar în blocurile în care la robinet curge apă cu mâl.

Locatari din Asociaţia de proprietari 1 Sărari-Mirceşti

„Apa este galbenă, murdară. Degeaba vin cei de la CAO şi ridică probe, nu se întâmplă nimic. Mi-au trimis şi mie proprietarii fotografii. Am pus problema şi în Adunarea generală. Au chemat proprietarii din blocul 1 saă vină cei de la Apă, să ridice probe, să se uite la conducte, dar degeaba. La blocu M5 este aceeaşi problemă. Nu ştim ce rezultate au fost la probele ridicate de anagajaţii de la CAO. Un locatar s-a dus cu apa şi l-au apostrofat: Ce domne, ai pus vopsea în apă?”, povesteşte Gheorghe Albu, preşedintele Asociaţiei de propreitari nr1 Sărari-Mirceşti.

Şi la noi este apa galbenă şi fără presiune

O situaţie similară este şi în asociaţia de proprietari învecinată. Locatarii se plâng de apa murdară care curge la robinet, dar şi de presiunea slabă. Oamenii spun că la etajele superiaore, apa ajunge cu greu. Au procedat întocmai ca locatarii din asociaţia vecină. Angajaţii de la CAO au luat mostre de apă, dar un răspuns clar sau o rezolvare nu au găsit.


„Sunt momente şi momente când apa vine murdară. Şi noi am solicitat să vină, să ridice probe. Ei vin când apa arată bine. De cele mai multe ori apa este galbenă, este cu rugină. Nu avem nici presiune. Este problemă în asociaţia noastră, în asociaţia vecină. Am înţeles că şi în Valea Roşie ar fi problemă cu presiunea, nu doar în Sărari. Apa nu mai urcă la etajul patru. Locatarii au filmat, au fotografiat apa murdară, au pus pe reţelele de socializare. Problema asta este de o jumătate de an”, spune administratorul Asociaţiei de proprietari 2 Sărari- Mirceşti, Leonid Loredan Dincă.

Răspuns CAO

Depunerile sunt de vină

Compania de Apă Oltenia dă vina pe consumul mare de apă, dar şi depunerile care sunt pe conductele care transportă apă către populaţie. Explicaţia este una bizară, cu alte cuvinte operatorul nu face faţă consumului de apă solicitat de populaţie şi foarte grav, pe conductele care duc apă în casele craiovenilor sunt „depuneri”.


„Din cauza consumului excesiv de apă potabilă înregistrat în ultima perioadă, generat și de folosirea acesteia la udatul grădinilor, se înregistrează fluctuații ale debitului și presiunii în această zonă și uneori se antrenează depuneri de pe conducte. De fiecare dată când au fost sesizați despre astfel de probleme, reprezentanții Companiei de Apă Oltenia au făcut verificări, s-au curățat conductele și s-au prelevat probe de apă, care au fost atent analizate în cadrul Laboratorului de Monitorizare Calitate Apă Potabilă”, se spune în răspunsul CAO

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS