0.6 C
Craiova
duminică, 22 decembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalVrei o cursă cu kartul electric? Vino la velodrom cu portofelul plin

Vrei o cursă cu kartul electric? Vino la velodrom cu portofelul plin

Vrei o cursă cu kartul electric? Primăria Craiova a găsit o altă întrebuinţare velodromului din Parcul „Nicolae Romanescu“, unde aveau loc concertele de muzică uşoară din „era Solomon“. A amenajat o pistă pentru karturi electrice şi o va da în primire RAADPFL, pentru a se ocupa de organizare.

Activităţile de karting electric se desfăşoară sub egida CRAFord (Centrul de Resurse şi Angajament Ford Craiova – Ford Resource and Engagement Centre Craiova – FREC Craiova) şi fac parte din proiectul EV Club. Până ca pistele să devină funcţionale, primăria a întocmit şi un regulament al activităţii de karting, care se află încă în consultare publică până la data de 13 iulie.

La o cursă cu kartul pot participa atât adulţii, cât şi copiii (minori cu vârsta cuprinsă între 15 ani şi 18 ani şi copii cu vârsta între 7 ani şi 14 ani), pentru fiecare existând însă reguli diferite. Pentru cea mai mică categorie de vârstă, karturile vor avea o viteză maximă de 8 km/h, în timp ce minorii nu vor putea circula cu mai mult de 18 km/h (organizatorii vor limita viteza). Adulţii vor putea folosi karturile electrice la putere nominală (viteză maximă de 28 km/h). Karturile pot fi setate şi în modurile RACE (viteză maximă de 37 km/h) sau DRIFT, însă ele pot fi solicitate exclusiv de utilizatorii care posedă permis de conducere. Indiferent de categorie, nu sunt admişi utilizatori cu greutatea de peste 100 kg.

Vrei o cursă cu kartul electric? Ce tarife au fost stabilite

Pentru o cursă cu kartul electric pe velodromul din Parcul „Nicolae Romanescu“ trebuie să ai portofelul plin. Asta dacă vrei să te plimbi mai mult de 5 minute, durata stabilită pentru o cursă. Astfel, un tur de pistă (5 minute) va costa 55 de lei, un tur pe modul RACE – 100 de lei, iar pentru DRIFT va trebui să scoţi din buzunar 150 de lei (5 minute).

Asta nu e tot! Pentru cei care vor să imortalizeze momentul există această posibilitate, evident contra cost. O filmare cu camera pe kart va costa 30 de lei, iar cu drona – 100 de lei. Dacă vrei şi fotografii, mai plăteşti încă 30 de lei pentru tot setul în format digital sau pentru o fotografie printată. Elevii şi studenţii beneficiază de tarife reduse. Pista are 130 m lungime şi 50 m lățime şi are trei circuite cu lățime variabilă, de peste 6 m. Fiecare circuit are zone de protecție.

Reguli pentru participanţi

Utilizatorii pot opta pentru folosirea echipamentelor de protecție puse la dispoziție de către organizatori sau pot folosi echipamente proprii. Echipamentul de protecție EV Club este compus din: cască de protecție cu vizieră din plexiglas; protecție cervicală cu interior din burete dur și husă din stofă detașabilă, reglabilă pe dimensiuni; genunchiere și cotiere cu burete interior și protecție exterioară din plastic; mănuși din material textil.

În cazul în care utilizatorii optează pentru folosirea unui echipament de protecție propriu, organizatorii își rezervă dreptul de a-l verifica și, dacă constată că acesta nu corespunde normelor generale de securitate impuse pentru folosirea karturilor, de a nu permite utilizatorului să intre pe pistă cu echipamentul în cauză.

Potrivit regulamentului, participanții vor ține picioarele pe pedalele kartului pe toată perioada deplasării și vor încetini sau frâna exclusiv prin mijloacele de frânare ale kartului. Participanții nu au voie să coboare din kart şi nici să abandoneze kartul pe traseu. Dacă survine o problemă tehnică, participanții trebuie să rămână în kart și să semnalizeze aceasta prin ridicarea unui braț, după care vor aștepta intervenția organizatorilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS