2.9 C
Craiova
joi, 26 decembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSalubritate Craiova, avere de la mătură şi făraş

Salubritate Craiova, avere de la mătură şi făraş

Societatea care se ocupă de curățenia străzilor din oraș, de transportul deșeurilor de pe domeniul public la groapa de gunoi de la Mofleni, de deszăpezirea Craiovei, de deratizare, dezinsecție și ecarisaj, SC Salubritate Craiova SRL este coordonată de trei directori şi şapte şefi de serviciu. Directorii Salubrităţii au încasat anul trecut un venit de 303.567 de lei.

Mihai Butari, director general SC Salubritate Craiova SRL

Directorul general, Mihai Butari este un director fără maşină, dar cu apartament nou, asta spune declaraţia lui de avere.
Potrivit declarației de avere depuse recent, Mihai Butari deține un teren de 1.074 mp în comuna Malu Mare, cumpărat în 2010, și o casă de locuit cu o suprafaţă de 114 mp. Anul acesta directorul de la Salubritate şi-a mai cumpărat împreună cu soţia şi un apartament cu o suprafaţă de 102.50 m2. Butari are şi datorii la bănci. Un credit în valoare de 20.000 de lei de care Butari scapă anul acesta. Un altul în valoare tot de 20.000 de lei cu data scadentă în 2024. Butari nu are nici un autoturism ceea ce înseamnă că circulă cu taxi, traseele RAT sau maşina de la serviciu. Împreună cu soţia care este juristă tot la SC Salubritate au un venit anual de 150.680 de lei. Acesta câştigă ca director general un salariu lunar de 9.734 de lei.
Comparativ cu directorul general, directorul tehnic este de-a dreptul calic. Dobre Mazilu Viorel Dragoş are un câştigă anual de 81.772 de lei. Datoriile pe care acesta le are sunt şi ele considerabile. Dobre are două credite bancare în cuantum de 15.000 de le, respectiv 68.155 de lei.
Toată averea lui aşa cum reiese din declaraţia de avere sunt banii strânşi într-un cont bancar, respectiv cei 190.000 de lei.

Directorul economic stă bine la capitolul venituri

Doina Gîngioveanu(mijloc) sursa foto:Facebook

În schimb, directorul economic al societăţii îi surclasează cu brio pe ceilalţi doi directori ai SRL-ului Primăriei Craiova.
Gângioveanu Doina, director economic la Salubritate, are un teren intravilan cu o suprafaţă de 370 m2. Aceasta mai deţine o casă de locuit cu o suprafaţă de 155 m2 proprietate personală. Gîngioveanu a trecut la capitolul avere şi două apartamente pe care le deţine împreună cu soţul. Aceasta are şi un cont bancar frumuşel în care a economisit 23.174 de euro.
La capitolul datorii, directoarea figurează cu un credit bancar în euro, în valoare de 48.643 de euro pe care trebuie să-i plătească până în 2028.
Gîngioveanu are un venit anual în valoare de 104.987 de lei. Aceasta şi-a rotunjit veniturile cu salarii pe care le primeşte de la alte două societăţi. De la societatea FREE TRADE SRL (comerţ cu produse diverse) de unde a încasat un salariu de 984 de lei, iar de la firma BELLVITA PHARM SRL (farmacie), un salariu de 984 de lei. Tototdată Gîngioveanu Doina este şi expert judiciar, profesie care îi aduce un venit anual frumuşel. Aceasta a încasat ca onorariu pentru expertizele contabile judiciare efectuate, 4.923 de lei.
Veniturile familiei Gîngioveanu sunt completate cu pensia soţului care încasează din pensia anticipată o sumă anuală în valoare de 11.352 de lei.
Acesta este şi asociat la o firmă, Euromontaj Com Srl – Dolj, unde deţine 40 de părţi sociale în valoare de 800 de lei.

Ce averi au şefii serviciilor de la Salubritate

Dobre Mazilu Viorel /sursa foto:Facebook.

Purcarin Andrei este şeful Serviciului Arhivare Secretariat. Acesta locuieşte într-un apartament de 46 mp cumpărat acum 11 ani.
Purcărin deţine două autoturisme cam vechi cei drept, un Seat şi un Volkswagen, dar are şi două credite în bancă. Acesta trebuie să returneze băncilor 30.485 de euro , respectiv 39.271 de lei până cel târziu în anul 2041. Venitul salarial anual al acestuia este de 46.541 de lei. Veniturile familiei au fost completate de soţie care are un venit anual încasat de la Termo Urban în cuantum de 17.818 de lei şi 3.092 de lei ca asistent medical. Acesta a mai încasat din alte surse suma de 24.923 de lei.
Duţă Lavinia, şefa contabilităţii de la Salubritate are o casă cu o suprafaţă de 140 m2, dar nu deţine nici un automobil. La capitolul datorii are un credit în bancă în valoare de 1.000 de euro. Omul care ţine contabilitatea operatorului local de salubritate are un venit anual de 57.497 de lei. Deşi are două joburi soţul are un câştig salarial mai mic decât aceasta. El câştigă ca reprezentant de vânzări la două firme un venit anual de 33.750 de lei.
Şeful departamentului din Salubritate care răspunde de curăţenia oraşului şi deszăpezire, Iordache Mihai, nu are terenuri şi case. În schimb are două maşini destul de vechi, achiziţionate în 2007. În rest declaraţia de avere a acestuia este albă. El are un venit anual ca şef de departament 46.615 de lei. Soţia acestuia ca director de grădiniţă are un venit anual mai bun de 68.649 de lei.
Şeful Serviciului care se ocupă de câinii fără stăpân, Cătălin Resceanu nu are o casă, nu are active financiare, nici terenuri sau conturi bancare. Declaraţia lui de avere arată o stare de pauperitate a respectivului şef de serviciu. Nici la capitolul venituri acesta nu este prea avut, el a câştigat un venit anual de 15.581de lei la care se adaugă cei 4.830 câştigaţi în calitate de membru în Consiliul de Administraţie al RAADPFL. Noroc cu soţia care în 2021 a adus în casă 100.837 de lei.

Şefii Salubrităţii/sursafoto:Facebook


Fostul director de la Salubritate, Alin Ruiu are o casă, o maşină şi un teren. Ca şef Serviciu aprovizionare, Ruiu a încasat un venit anual de 51.658 de lei. Alţi doi şefi de serviciu nu excelează la capitolul averi. Sanda Claudia, şefa Biroului Resurse Umane-Salarizare, a încasat un venit anual în valoare de 47.835 de lei. Aceasta nu are case şi terenuri, conduce o Skoda şi şi-a strâns banii în conturi bancare.
Nicu Stoian, şeful Serviciului Administrativ-Cladiri şi Pază, are două maşini şi un împrumut la CAR. Acesta a încasat un venit anual de 51.385 de lei. Şi-a completat veniturile cu banii pe care i-a primit ca preşedinte de asociaţie de proprietari, observator FRF volei şi din rentă viageră, în total 66.840 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS