5.5 C
Craiova
duminică, 17 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCanalizarea a refulat în blocul primăriei şi a inundat adăpostul antiaerian

Canalizarea a refulat în blocul primăriei şi a inundat adăpostul antiaerian

Stau de o săptămână şi jumătate cu subsolul blocului inundat cu dejecţii. Apa din canalizare a refulat la ultima ploaie în adăpostul antiaerian al unui bloc social din Craiova. Locatarii au sunat la telefonul cetăţeanului, la Compania de Apă, la ISU , dar de zile bune nimeni nu-i ajută.

Ploaia care s-a abătut cu furie asupra Craiovei în data de 02.07 a fost pentru locatarii din blocul B04 un dezastru. Canalizarea locală a refulat fix în subsol, unde este adăpostul antiaerian. Au trecut 11 zile şi apa plină cu mizerii din canalizarea oraşului bălteşte şi acum în subsol. Mirosul „te trăzneşte” de cum intri pe uşa blocului, iar ţânţarii şi muştele roiesc. Locatarii au făcut tot ce le-a stat în putinţă deşi proprietarul imobilului este Primăria Craiova. Aceştia au sunat la telefonul cetăţeanului, au anunţat Compania de Apă şi Pompierii. Nici un rezultat.

Stau de o săptămână şi jumătate cu subsolul blocului inundat cu dejecţii. Apa din canalizare a refulat la ultima ploaie în adăpostul antiaerian al unui bloc social din Craiova
Stau de o săptămână şi jumătate cu subsolul blocului inundat cu dejecţii. Apa din canalizare a refulat la ultima ploaie în adăpostul antiaerian al unui bloc social din Craiova

„Subsolul a fost inundat. Oamenii din bloc m-au anunţat, am sunat la la telefonul cetăţeanului şi ne-au spus să aşteptăm până a doua zi că vor anunţa CAO. Am sunat a doua zi şi au spus că nu este obligaţia lor să scoată apa din subsol. Am sunat din nou, mi-au spus să nu mai insist, nu este datoria lor. Dacă a văzut, doamna preşedintă a sunat la ISU. Au venit, dar ei nu pot să tragă apa cu pompele pe care le au în dotare. Am chemat şi o firmă privată, dar au zis că ne costă 800 de lei. Oamenii nu-şi permit. Este blocul primăriei şi ar fi bine ca cineva să se sesizeze şi să ne ajute.”, spune administratorul asociaţiie de proprietari.


Locatarii sunt revoltaţi. Suportă mirosul care emană din subsol, dar şi muştele şi ţânţarii care roiesc până la intrarea în bloc. Cei mai afectaţi sunt locatarii de la parter. Apa care a inundat adăpostul antiaerian este plină cu dejecţii. Temperaturile au crescut şi apa infectă degajă un miros dezgustător.


„Când a fost ploaie, subsolul a fost inundat. Este un adăpost antiaerian. Acum este plin cu dejecţii. Roiesc ţânţarii şi muştele. Nu se poate intra aici, miroase scârbos. Noi am apelat la CAO, la Pompieri, am sunat la telefonul cetăţeanului, nu vin să scoată mizeria, nici cu plată. Pompierii au încercat şi spun că este apa mică. A sunat doamna preşedintă, cu doamna administrator la primărie, la pompieri şi la CAO. Cei de la Apă spun că nu este datoria lor, pompierii spun că nu pot şi noi stăm aşa. Suntem bloc al primăriei. Primăria este proprietar şi puteau să ne ajute. Toţi spun că nu se poate”, spune o locatară din blocul B04.

c
Stau de o săptămână şi jumătate cu subsolul blocului inundat cu dejecţii. Apa din canalizare a refulat la ultima ploaie în adăpostul antiaerian al unui bloc social din Craiova


Locatarii mai spun că probleme cu canalizare sunt tot timpul. Chiriaşii de la parter se trezesc deseori cu băile inundate. Mizeri din canalizare le vine în casă atunci când aceasta nu mai face faţă. Canalizarea stradală le refulează în casă. Prin urmare nu este de mirare că la fiecare ploaie, canalul inundă subsolul blocului.


„Mai este o problemă, când se umple canalizarea stradală, mizeria vine în apartamentele de la parter. Oamenilor le iese în casă prin wc, prin baie. Nu trec două luni şi au mereu probleme. Canalizarea blocului comunică cu cea stradală şi intră în casă. O problemă similară are şi blocul SO2”, spune un locatar din blocul B04.

Vine CAO

Am întrebat proprietarul blocului, Primăria Craiova, ce este de făcut cu acest bloc. Cum vor rezolva problema chiriaşilor care stau în mirosul greu de dejecţii? Ca prin minune, intervenţia a devenit posibilă în doar câteva ore. „Astazi va merge o echipa de la CAO si va rezolva problema”, a venit răspunsul de la primăriei. Cu alte cuvinte, operatorul de apă şi canal sare în ajutorul administraţiei locale, deşi până acum spunea că nu este nici datoria lui, nu are nici posibilitatea să scoată mizeria din adăpost.
„Având în vedere că este un bloc social, angajaţii Companiei de Apă Oltenia intervin astăzi pentru evacuarea apei din subsolul imobilului, cu atât mai mult cu cât aici este un adăpost antiaerian”, spun reprezentanţii CAO.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS