Începând de ieri, craiovenii pot să meargă cu karturile electrice pe pista de pe Velodromul din Parcul „Romanescu”. Aceştia au la dispoziţie 15 karturi electrice, dar cursele se plătesc. Pentru adulţi preţul este unul cam piperat 50 de lei/5 minute, dar pentru elevi şi studenţi suma este modică de 10 lei/5 minute. Programul este de miercuri până duminică între orele 12.00-20.00.
Kartingul pentru adulţi şi copii este un proiect realizat în parteneriat de Universitatea din Craiova şi Primăria Craiova cu finanţare de la Fundaţia Ford. Finanţarea proiectului a venit de la Fundaţia Ford. Este vorba de 50 de mii de dolari pentru cele 15 karturi. Traseul are patru sute de metri.
RAADPFL va administra pista, iar încasările vorm merge către UCV şi Primăria Craiova. Pentru început încasările vor fi direcționate către UCV, pentru achiziția pieselor de schimb. Ulterior, dacă ele vor crește, parte din ele vor merge și la RAADPFL, pentru întreținerea pistei, care a fost reabilitată și reamenajată special. Cauciucurile pentru trasee provin de la parcul auto al RAT.
Primarul Craiovei şi rectorul UCV, tur de pistă cu kartul
Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a dat ieri startul curselor de karting. Aceasta, împreună cu rectorul Universităţii din Craiova, Cezar Spânu secondaţi de viceprimarul Craiovei, Aurelia Filip au făcut o demonstraţie pe pista de la Velodrom. Legat de acest proiect, Olguţa Vasilescu a spus:
”Mă bucur că avem acest parteneriat cu Universitatea din Craiova pentru că, iată, putem să asigurăm niște servicii așa cum și le doresc tinerii. Practic sunt gândite de ei și puse în practică de noi. Studenții au asamblat, practic, aceste karturi, pe care și eu le-am testat ieri, împreună cu toți copiii care au fost prin parc și au venit la velodrom și le-au putut testa gratuit. Le-a plăcut extraordinar de mult. Este o senzație foarte plăcută atunci când vezi plăcerea din ochii copiilor. Nu am făcut-o pentru profit, am pus niște prețuri chiar modice pentru copii, chiar dacă, în general, prețurile pentru karting sunt foarte mari în toată țara. Cei care vor să vină în Parcul „Romanescu” sunt invitaţi în zilele următoare să practice şi acest sport care până acum în Craiova s-a practicat la un nivel minim. Velodromul nu prea mai era folosit aproape deloc de bicilciști, însă ei îl pot folosi în continuare, zona laterală rămâne în continuare disponibilă. În prezent este folosită prima variantă de pistă, cea mai simplă. După ce se vor obișnui cu ea, pentru cei care vor mai multă adrenalină, mai avem pregătite încă trei trasee și putem schimba oricând cauciucurile, ca să aibă senzații mult mai tari decât cele de pe varianta actuală”, a declarat primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu.
Sunt trei tipuri de karturi, softurile sunt setate pe diferite categorii de viteze de la 9km/h la 50km/h. Sudenţii îi vor iniţia pe cei mici pentru a ajunge cu bine la finiş. Nu este o pistă de întrecere.
Activitatea se face în prezența unui pompier și a unei persoane instruită să acorde primul ajutor în caz de nevoie, aceştia sunt angajaţi ai RAADPFL.