Certificat de urbanism pentru complexul sportiv de la „Tineretului“. Primăria Craiova a emis, zilele trecute, certificatul de urbanism pentru construirea complexului sportiv multifuncțional care va lua locul stadionului „Tineretului“. Arena de legendă a fotbalului craiovean va fi demolată în acest an, pentru a face loc unui centru modern, cu toate dotările pentru sporturi de performanță.
Cele două hectare de teren unde va fi ridicat complexul aparțin Consiliului Județean (CJ) Dolj, însă investiția va fi realizată cu fonduri de la bugetul de stat, prin CNI. Demolarea stadionului și proiectarea noii arene multifuncționale, ambele programate în acest an, sunt făcute cu bani din bugetul județului Dolj. Autorizaţia de desfiinţare a construcţiilor aferente bazei sportive de pe bulevardul Ştirbei Vodă a fost deja emisă, proiectarea demolării fiind și ea gata. Urmează doar să fie stabilită firma care va demola stadionul „Tineretului“. Și proiectul tehnic al noului complex sportiv multifunțional este în fază avansată, în curând urmând să fie făcut public proiectul în format 3D.
Potrivit preşedintelui CJ Dolj, Cosmin Vasile, din primăvara anului viitor ar putea demara construirea noului complex sportiv care va lua locul stadionului „Tineretului“. „Eu zic că până la sfârşitul acestui an vom fi gata cu demolarea şi proiectarea noului complex, pentru a putea demara şi licitaţia pentru execuţie. Cel mai probabil, din aprilie – mai ar putea demara şi execuţia, dacă procedura decurge bine“, afirma recent, pentru GdS, Cosmin Vasile.
Certificat de urbanism pentru complexul sportiv de la „Tineretului“. Ce condiții trebuie să respecte constructorul
Revenind la certificatul de urbanism emis, terenul unde se va ridica noul complex sportiv se află în zona centrală și istorică a Craiovei. Procentul de ocupare a terenului este de maxim 70%, cu aliniament de construibilitate cu retrageri pentru construcții și pentru împrejmuire de minim 20,25 m din axul propus al bulevardului Știrbei Vodă.
Potrivit documentului, la construirea complexului sportiv se vor respecta prevederile Codului Civil privind limita de proprietate, scurgerea apelor pluviale se va face în incinta proprietății, iar locurile de parcare se vor asigura exclusiv în incintă. De asemenea, construcţiile la o distanță mai mică de 60 cm faţă de limita de proprietate implică acordul autentificat al proprietarilor implicaţi în această condiţie.
Complexul sportiv va avea peste 6.500 de locuri. Vorbim aici de o sală multifuncţională cu arenă de atletism indoor de categoria I și o pistă de velodrom care va corespunde specificațiilor impuse de Uniunea Internațională de Ciclism. Suprafețele de joc vor fi însă concepute să asigure și desfășurarea altor sporturi (handbal, baschet, volei, tenis, futsal, scrimă, gimnastică, box, lupte, judo etc), dar și a unor evenimente festive (concerte și spectacole).