Trăim în Craiova, dar unele străzi încă ne duc la uliţe rurale, demult uitate de civilizaţie. Este şi cazul străzii Şerban Cantacuzino, care este plină de noroi, iar cizmele de cauciuc trebuie să fie principalul obiect vestimentar dacă vrei să răzbeşti până la strada principală.
Craiovenii care locuiesc pe strada Şerban Catacuzino, în cartierul Rovine 2, trăiesc un coşmar, mai ales în zilele ploioase. Pe strada lor a început schimbarea sistemului de canalizare, iar lucrările nu numai că durează destul de mult, ci le creează un enorm disconfort. Pe stradă nu a ajuns niciodată asfaltul, iar după ploile recente, aceasta nu are nici măcar un minim element care să te ducă cu gândul că te afli la oraş. Din contră! Strada este plină de noroi, iar în unele zone chiar şi pentru un tractor este dificil să circule.
Imediat cum am intrat pe strada Şerban Cantacuzino, era un segment care se uscase suficient pentru că este mai ridicat ca nivel faţă de restul străzii. Însă, la mică distanţă începea coşmarul. Cu cât ne apropiam mai mult de segmentul care arată dezastruos, am văzut câteva fete care mergeau către şcoală, cu ghiozdanele în spate, şi dădeau cu picioarele de pământ pentru a-şi scutura nămolul de pe încălţări. Chiar dacă locuiesc în Craiova, sunt nevoite să ajungă la şcoală cu încălţările pline de noroi. O uliţă rurală e puţin spus. Strada Şerban Catacuzino arată mai mult ca un drum agricol, pe unde au trecut multe utilaje şi l-au degradat.
„Dacă alunec prin nămolul acesta îmi rup oasele“
Oamenii care locuiesc pe stradă sunt revoltaţi de condiţiile pe care trebuie să le suporte şi spun că circulaţia devine aproape imposibilă când plouă. „E o situaţie foarte urâtă pentru noi. Nu se poate să trăim cu noroiul acesta pe stradă. Nu ieşim bine din curte că ne trebuie cizme. Copiii se duc la şcoală şi îşi fac încălţările praf. Nu e posibil să trăim în Craiova şi strada să arate în halul acesta“, a spus o femeie.
Un bărbat de vârsta a treia spune că se teme să plece de acasă când e noroi pe stradă. „Eu nici nu prea am curaj să plec de acasă după ce plouă. Dacă alunec prin nămolul acesta îmi rup oasele. Am o vârstă, abia merg pe stradă când e uscată, dar în condiţiile acestea e mult mai dificil. Trebuie să facă primăria ceva că nu se mai poate să trăim în acest fel“, a spus un bătrân care locuieşte tot pe strada Şerban Cantacuzino.
Şi pe Aleea Primăverii asfaltul mai aşteaptă
Nici pe strada Primăverii, din Bariera Vâlcii, condiţiile nu sunt prea bune. Asfaltul lipseşte cu desăvârşire, gropile sunt la ele acasă. Iar Compania de Apă a început acum o serie de lucrări pentru înlocuirea conductei de apă. Ieri, în jurul orei 11.30, însă, pe această stradă nu era niciun muncitor, semn că nu se grăbesc lucrările, ci se fac în aceeaşi manieră ca în tot oraşul. Lucrările demarează, însă nimeni nu ştie când se vor finaliza. Doar în două puncte ale străzii fuseseră montaţi hidranţi, dar săpăturile din jurul lor rămăseseră intacte. Muncitorii doar le încercuiseră cu nişte balize.
Despre ambele străzi, atât Şerban Cantacuzino cât şi Primăverii, Primăria Craiova spune că, în acest moment, au loc diverse lucrări şi că încă nu au fost prinse în proiectul pentru asfaltare. „Pe cele două străzi sunt în desfășurare lucrări pe care le efectuează Compania de Apă Oltenia. Pe strada Șerban Cantacuzino lucrările vizează rețeaua de canalizare care va fi înlocuită cu una nouă, iar pe Aleea VI Primăverii se va schimba conducta de apă și vor fi înlocuite branșamentele. În aceste condiții, asfaltarea celor două străzi depinde de durata lucrărilor menționate mai sus și de condițiile meteo. Ambele străzi urmează să fie prinse în proiectul de asfaltare după finalizarea lucrărilor“, au precizat reprezentanţii primăriei.
Aşadar, oamenii care locuiesc pe aceste străzi mai au de aşteptat, iar primăria nu oferă niciun termen la care vor fi condiţii decente de circulaţie pe aceste drumuri.
S-a lăsat asfaltul sub maşină
O altă problemă a apărut, marţi, pe strada Nicolae Coculescu din Craiova, exact în faţa grădiniţei „Floarea Soarelui“. Asfaltul s-a lăsat sub o maşină, iar autoturismul a căzut în groapă cu roata din stânga faţă. Un craiovean a publicat fotografia pe internet. În poză se observă că în zona respectivă, cel mai probabil, a fost o avarie la conducta de apă, care, după ce a fost remediată, groapă a fost acoperită cu nisip, aşa cum se procedează de obicei.
Craiovenii s-au săturat deja de această meteahnă a Companiei de Apă de a acoperi gropile doar cu nisip. Practic, după o avarie, groapa se umple cu nisip, apoi CAO aşteaptă ca maşinile să treacă peste aceasta pentru a se tasa. Cu alte cuvinte, nu se ia nicio măsură pentru evitarea unor astfel de incidente. Chiar dacă în Craiova au avut loc diverse astfel de probleme, CAO nu a schimbat tactica şi continuă să provoace neplăceri craiovenilor.
Citeşte: Strada Aeroportului, coşmarul şoferilor