Două locuri de joacă din Craiova au fost modernizate complet şi puse la dispoziţia copiilor. Chiar dacă mai este mult până departe, adică până la momentul la care toate locurile de joacă din oraş vor avea o altă înfăţişare, micuţii care au ajuns în Parcul Romanescu şi pe esplanada din Craioviţa Nouă s-au putut bucura de noile echipamente.
Două dintre cele mai aglomerate locuri de joacă din Craiova, cel din Parcul Nicolae Romanescu şi cel din Craioviţa (zona Orizont) au fost schimbate complet, iar acum micuţii se pot bucura pe deplin de ele, fără să mai existe pericole de accidentare. Ambele locuri de joacă arată foarte bine, iar tartanul care a fost pus pe jos reduce mult pericolul de accidentări.
Spaţiul de joacă din Romanescu era, vineri, vizitat de mulţi copii, care se bucurau în voie de noile jocuri. În parc sunt chiar două spaţii de joacă, refăcute în totalitate. Cele vechi erau extrem de degradate, iar copiii abia mai aveau la dispoziţie vreo activitate pe care ar fi putut să o facă în interiorul lor. Acum, vechiul spaţiu care era destinat copiilor de vârste mai mari s-a transformat complet. Acesta are un adevărat traseu cu tobogane, căluţi, o tiribombă, balansoare, leagăne şi tartan multicolor.
De asemenea, spaţiul de vizavi a fost şi el refăcut complet. Acolo au fost montate, pe jumătate din suprafaţă, aparate de fitness, iar pe cealaltă jumătate au fost puse alte câteva echipamente de joacă pentru copii. „E foarte bine că s-au refăcut. Noi venim aici mereu şi deja deveniseră periculoase, iar copiii nu prea mai aveau ce să facă. Ca să nu mai zic că se puteau împiedica la orice pas pentru că pe jos nu era pus acest material, era nisip şi se formaseră multe gropi. Acum chiar arată bine şi copiii chiar se simt bine aici“, a spus o mamă aflată cu fetiţa la joacă.
Spaţiul de joacă din Craioviţa, înţesat de copii
Poate cel mai aglomerat spaţiu de joacă din oraş se află în cartierul Craioviţa Nouă, pe esplanada din zona Orizont. La orice oră a zilei acolo se strâng foarte mulţi copii. Probabil acesta a şi fost motivul pentru care autorităţile l-au ales cu prioritate pentru modernizare. Vineri, o mulţime de copii testau noile echipamente de joacă montate. „În sfârşit s-a întâmplat minunea! Spaţiul acesta de joacă ajunsese vai de el. Bine că l-au modernizat că abia se mai puteau juca. Acum sunt chiar puţini copii în comparaţie cu ce se strâng pe seară. E nebunie completă! Avem un cartier mare, iar dacă stai la bloc, aceste spaţii de joacă sunt foarte bune pentru copii. E foarte bine că s-au făcut frumoase, aşteptăm să vedem peste tot schimbarea“, a spus o altă mamă.
Cine schimbă locurile de joacă şi cât va dura întreg procesul
Din păcate, schimbarea nu va fi una rapidă, ci va dura undeva în jurul a patru ani.„Nu lipsa banilor este motivul pentru care locurile de joacă se schimbă pe rând, ci faptul că aceasta este capacitatea firmei câştigătoare de a livra echipamentele de joacă. Este un contract pe aptru ani şi vor fi semnate contracte subsecvente în fiecare an“, a spus viceprimarul Craiovei, Aurelia Filip, în şedinţa Consiliului Local care a avut loc vineri, 7 octombrie.
Aşadar, acesta este ritmul pe care îl poate suporta firma care a câştigat licitaţie, de altfel singura participantă. Firma care se ocupă de acest lucru este Lavitex Prod SRL din oraşul Breaza, judeţul Prahova. Aceasta doar va face pavimentele şi va livra echipamentele. Apoi, muncitori din cadrul RAADPFL montează echipamentele în fiecare loc de joacă. Următoarele spaţii puse pe lista primăriei pentru modernizare sunt cele din Brazdă, de pe strada 1 Decembrie 1918, dar şi cel din Parcul Puskin.
Citeşte şi: Procurorii parchetelor din Craiova – zero lei sau sute de mii de lei în conturi