Se studiază legătura dintre Spitalul Regional Craiova şi drumul expres. Consiliul Judeţean (CJ) Dolj a dat în lucru studiul de fezabilitate (SF) al drumului care ar urma să lege Spitalul Regional Craiova de DEx 12 Craiova – Piteşti.
La primul tronson al drumului expres lucrările sunt mult întârziate, despre spitalul regional care ar urma să se construiască lângă Centura de Nord a Craiovei se poate vorbi abia peste şase ani, după calculele de acum ale Ministerului Sănătăţii, iar un drum care să lege cele două obiective importante pentru Oltenia nu există. De fapt, ar fi vorba de o bretea de circa 3 kilometri care să lege centura de nord cu spitalul regional şi drumul expres, care nu a fost prevăzută în niciunul dintre proiectele mai sus menţionate.
Primul pas în acest sens l-a făcut însă CJ Dolj, care a solicitat încă de la sfârşitul lunii februarie un studiu de fezabilitate pentru un astfel de drum. „A fost demarată procedura de achiziţie a serviciilor de elaborare a studiului de fezabilitate pentru un drum de 3 kilometri care să facă legătura între drumul expres şi Spitalul Regional Craiova. Vorbim de o legătură rutieră modernă care va fi construită pe teritoriul comunei Ghercești și pe teritoriul municipiului Craiova și care va asigura calea de acces către unitatea medicală. SF-ul va fi realizat cu fonduri din bugetul judeţului, ca parte a angajamentului pe care instituția noastră și l-a asumat, acela de a oferi tot sprijinul autorităților responsabile de construirea viitorului spital regional“, anunţa la acea vreme Cosmin Vasile, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj.
Se studiază legătura dintre Spitalul Regional Craiova şi drumul expres. CJ Dolj a emis certificatul de urbanism
Studiul de fezabilitate al bretelei de legătură a fost estimat la valoarea de 400.000 de lei şi se află deja în lucru, potrivit reprezentanţilor CJ Dolj. În data de 18 august a fost emis deja un certificat de urbanism pentru „construire drum de interes judeţean pentru conectarea Spitalului Regional Craiova la DJ 643F, drumul expres Craiova-Piteşti şi DN 65F (Centura de Nord a Municipiului Craiova)“ şi se lucrează la partea de documentaţie. Până acum au fost obţinute mai multe avize solicitate prin certificatul de urbanism, studiul de fezabilitate urmând să fie gata în 45 de zile de la finalizarea documentaţiei.
Conform reprezentanţilor CJ Dolj, au fost întocmite deja analiza de traseu, studiul de teren şi studiul de trafic. După ce va fi gata SF-ul, va fi demarată licitaţia pentru documentaţia tehnică pentru obţinerea autorizaţiei de construire (DTAC), proiectul tehnic al drumului şi asistenţa tehnică din partea proiectantului. Abia după aceea va fi căutat şi constructorul drumului. Timp ar fi suficient, având în vedere că Spitalul Regional Craiova nu va fi gata mai devreme de anul 2026. Şi asta este varianta optimistă a proiectului.