Și la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu alocaţia de hrană a fost mărită, așa cum prevede legislația în vigoare, și se acordă atât pentru asigurați, cât și pentru persoanele care nu fac dovada calităţii de asigurat, corespunzătoare serviciilor medicale acordate în regim de spitalizare continuă în unitățile sanitare publice.
Majoritatea pacienților beneficiază de hrană în valoare de 22 lei pe ziua de spitalizare, sumă care acoperă cele trei mese. Această sumă crește în funcție de afecțiune, astfel că bolnavii de diabet sau cei oncologici, de exemplu, beneficiază de o normă de hrană de 33 lei pe zi.
Nu lipșește carnea din meniul bolnavilor, iar acesta este diversificat și se schimbă zilnic, în funcție de indicațiile dr. Alina Boantă, medic specialist în diabet zaharat, nutriție și boli metabolice și ale asistenților dieteticieni și nutriționistului, angajați ai unității medicale în cadrul Compartimentului Dietetică.
Pe site-ul unității medicale și în fiecare secție cu paturi este afișat meniul zilnic – https://www.spitalgorj.ro/pagina-pacientului/ meniu zilnic. Medicul curant decide de care regim alimentar va beneficia pacientul, în funcție de afecțiunile sale: regim comun, hidric, cardiac, regim hepatic, colecist, oncologic etc.
Astăzi, de exemplu, la micul dejun, la regimul comun, pacienții au primit brânză, mușchi file, roșie, castravete, ceai și pâine. La prânz au avut ciorbă de zarzavat și fasole uscată cu oase, friptură de pui (pulpă inferioară) cu pilaf de orez, salată de varză și chec.
La cină vor primi pulpă de pui inferioară cu mâncare de spanac, o banană și ceai.
În imaginile alăturate sunt câteva exemple cu felurile de mâncare pe care le primesc pacienții internați în secțiile Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.