21.7 C
Craiova
duminică, 8 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltPolițiștii olteni, la „vânătoare“ de șoferi beți și articole pirotehnice

Polițiștii olteni, la „vânătoare“ de șoferi beți și articole pirotehnice

Sâmbătă, în jurul orei 20.30, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Caracal, în timp ce desfășurau activități specifice pe strada Târgul Nou, din municipiul Caracal, au oprit pentru control un autoturism, condus de un bărbat, în vârstă de 64 de ani, din localitate.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, fiind continuate cercetările.

Tânără cercetată pentru operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept

Tot sâmbătă, în jurul orei 23.00, polițiștii Secției nr. 2 Poliție Rurală Osica de Sus și ai Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, în timp ce desfășurau activități specifice în cadrul planului de acțiune „FOC DE ARTIFICII“, au oprit pentru control, pe Drumul Județean 642, în comuna Dobrosloveni, un autoturism, condus de o tânără, în vârstă de 25 de ani, din municipiul Craiova, județul Dolj.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că tânără transporta 20 de articole pirotehnice a câte 100 de focuri fiecare, din categoria F2, ce sunt interzise la deținere, comercializare și folosire.

Obiectele pirotehnice au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar, pe numele tinerei, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

Cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe

Duminică, în jurul orei 09.30, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Slatina, în timp ce desfășurau activități specifice pe bulevardul Nicolae Titulescu, din municipiul Slatina, au oprit pentru control un autoturism, condus de un tânăr, în vârstă de 21 de ani, din localitate.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul a fost condus la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, fiind continuate cercetările.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS