6.2 C
Craiova
joi, 19 decembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalTeatrul de Vară din Parcul „Romanescu“, dat în administrare Operei Române

Teatrul de Vară din Parcul „Romanescu“, dat în administrare Operei Române

Teatrul de Vară din Parcul „Nicolae Romanescu“ a fost dat în administrarea Operei Române Craiova. Hotărârea a fost aprobată în ședința Consiliului Local (CL) din această săptămână.

„Se aprobă darea în administrare, către Opera Română Craiova, a imobilului „Teatrul de Vară”, compus din teren şi construcţie, care aparţine domeniului public al municipiului Craiova, situat în bld. Nicolae Romanescu, nr.1, înscris în Cartea Funciară nr.214400, precum şi a bunurilor care aparţin domeniului public şi privat parte integrantă a acestuia, în vederea desfăşurării activităţii. Se aprobă contractul de dare în administrare a bunurilor prevăzute la art.1, ce va fi încheiat între municipiul Craiova şi Opera Română Craiova“, se arată în proiectul de hotărâre votat în CL Craiova.

Până acum, Teatrul de Vară a fost administrat de RAADPFL, regia care se ocupă de spațiile verzi din Craiova și care are în administrare și Parcul „Romanescu“. De ce s-a luat această hotărâre? Pentru ca spectacolele organizate aici de Opera Română Craiova să poată genera venit instituției. Adică, să se perceapă taxă de intrare. „Teatrul de Vară a mai fost folosit de Opera Română, dar spectacolele au fost la liber. Teatrul a fost renovat cu fonduri europene și am fost obligați să-l gestionăm noi. Acum a ieșit din perioada de monitorizare și îl dăm Operei ca să poată să taie bilete. El a fost folosit gratui, iar Opera nu a putut să genereze venituri de pe urma spectacolelor de la Teatrul de Vară“, a explicat primarul Olguța Vasilescu.

Ce a mai aprobat Consiliul Local

Consiliul Local a mai aprobat și inițierea procedurii de acordare a statutului de instituție publică de importantă națională Operei Române Craiova și Filarmonicii „Oltenia“. Decizia va aparține însă Ministerului Culturii. În prezent, din Craiova doar Teatrul Național „Marin Sorescu“ este instituție publică de importanță națională. „Dacă Opera Română Craiova și Filarmonica Oltenia devin de importanță națională nu înseamnă neapărat că vor crește salariile, ci și că se pot obține fonduri de la minister. Dacă nu se aprobă cererea noastră, nu este nicio problemă, rămân instituții de interes local“, a spus edilul Craiovei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS