-1.1 C
Craiova
luni, 23 decembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalS-a stabilit demolatorul stadionului „Tineretului“

S-a stabilit demolatorul stadionului „Tineretului“

A fost stabilit demolatorul stadionului „Tineretului“ din Craiova. Consiliul Judeţean (CJ) Dolj a selectat încă de săptămâna trecută firma care va pune la pământ legendara arenă a fotbalului din Bănie, dar nu a atribuit şi contractul. Procedura nu a depăşit termenul legal pentru eventuale contestaţii, însă la cum stau lucrurile în prezent este puţin probabil să apară probleme de acest fel.

Patru constructori s-au prezentat la licitaţia demarată în decembrie 2022 de CJ Dolj pentru desfiinţarea construcţiilor aferente bazei sportive de pe bulevardul Ştirbei Vodă, alesul fiind Romfer Trans SRL, potrivit surselor GdS. Firma condusă de Constantin Boldici, specializată în astfel de demolări, a venit cu cel mai mic preţ şi va obţine contractul estimat la 395.000 de euro. Romfer Trans a avut drept contracandidaţi firma Mag Construct SRL, asocierea Novara T Impex SRL Craiova (lider) – SMZ Impex SRL Cluj-Napoca şi asocierea Bursa Recycling SRL (Giurgiu) – Ram-Gebaude SRL (Ilfov), dar preţul oferit a fost imbatabil. 

Valoarea estimată a lucrărilor de demolare a stadionului „Tineretului“ a fost de 1.632.736,11 lei fără TVA, adică 1.942.955,96 lei cu TVA (395.000 de euro). Conform surselor GdS, firma câştigătoare s-ar fi angajat să desfiinţeze complexul sportiv vechi de 90 de ani cu mai puţin de jumătate din suma pusă în joc de Consiliul Judeţean. Un lucru de aşteptat până la urmă, dacă luăm în considerare logistica Romfer Trans şi faptul că firma deţine propria groapă pentru deşeurile rezultate din construcţii. Oferta Romfer Trans SRL a fost aleasă drept câştigătoare în data de 8 februarie, iar anunţul oficial va avea loc cel mai probabil săptămâna viitoare. 

S-a stabilit demolatorul stadionului „Tineretului“. Are cinci luni la dispoziţie pentru desființarea legendarei arene

Demolarea stadionului „Tineretului“ presupune desfiinţarea a 16 construcţii, plus gardul împrejmuitor, porţile metalice şi tabela de marcaj. Este vorba de trei vestiare, două tribune (I şi II), cinci terenuri de tenis (şi betonate şi cu zgură), terenul de fotbal, două case de bilete, un spaţiu comercial şi două cabine pentru rezerve. 

Stadionul „Tineretului“ ar urma să fie demolat în maxim cinci luni de la ordinul de începere a lucrărilor

În fapt, demolarea presupune, în mare, desființarea tuturor corpurilor existente pe amplasament și a instalațiilor acestora; evacuarea materialelor rezultate în urma lucrărilor de dezafectare, cu recuperarea materialelor reciclabile – material lemnos, plastic, fier vechi etc și transportul acestora către spații amenajate în acest sens; scoaterea tuturor arborilor existenți pe amplasament; curățarea și igienizarea amplasamentului; punerea în siguranță a zonei adiacente lucrărilor de desființare, pentru a nu afecta construcțiile din zonă; împrejmuirea amplasamentului în timpul și după realizarea lucrărilor de demolare. Durata estimată pentru execuția acestor lucrări este de 5 luni, conform graficului elaborat de către proiectantul demolarii. 

Se face loc unui complex sportiv multifuncţional

Locul stadionului „Tineretului“ din Craiova va fi luat de către un complex sportiv multifuncţional, al cărui proiect tehnic este gata. Arena acoperită va fi omologată pentru competiţii internaţionale de atletism şi, în premieră naţională, pentru competiţii internaţionale de ciclism. Noul complex va avea peste 6.500 de locuri, zone comerciale și parcări. El va putea găzdui competiții de atletism de categoria I, competiții internaționale de ciclism, dar și de handbal, baschet, volei, tenis, futsal, scrimă, gimnastică, box, lupte sau judo. În plus, aici ar putea fi organizate şi evenimente festive (concerte și spectacole).

Complexul sportiv ar urma să fie omologat, de altfel, de către toate federaţiile sportive de profil, proiectarea fiind făcută după ce au fost obţinute toate avizele necesare. Costul realizării noii arene multifunţionale din Bănie a fost estimat la 20 de milioane de euro. CJ Dolj nu a obţinut încă finanţarea, dar investiţia se află pe lista sinteză a CNI.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS